Екс-мер Житомира Віра Шелудченко під підпискою про невиїзд?

Проти колишнього мера – Віри Шелудченко порушено кримінальну справу за перевищення службових повноважень.

За перевищення службових повноважень, екс – меру загрожує кримінальна відповідальність, так ст. 365 Кримінального кодексу за перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо воно спричинило тяжкі наслідки – і карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За законом, до осіб, проти яких відкрито справу за фактом перевищення влади і службових повноважень, має застосовуватись запобіжний захід – арешт або підписка про невиїзд. Оскільки інформації про арешт колишнього мера – Віри Шелудченко немає, то це може означати лише одне – вона дала підписку про невиїзд.

Житомир онлайн звернувся за офіційним коментарем до Житомирської обласної прокуратури, але співробітники прес-служби коментар не надали.

Геннадій Максимов

__________________________________________________________________________

Екс-мера Житомира Віри Шелудченко не спіткає доля Юлії Тимошенко – інформацію про порушення проти неї кримінальної справи сама Віра Тимофіївна назвала небилицею.

У телефонній розмові, Віра Шелудченко повідомила журналістам газети “20 хвилин”, що ні кримінальної справи проти неї, ні тим більше підписки про невиїзд немає.

Я спокійно працюю, спілкуюся з людьми і все в мене добре, – сказала вона.

Про саму новину екс-мер дізналася від знайомих.