Google підрахував всі книги у світі

Цікаві факти про книги здивують вас.

Всемогутній Google підрахував загальну кількість всіх художніх, наукових і публіцистичних праць в світі. Вийшло, що загальна кількість всіх книг на планеті Земля становить 129 864 880.

А чи знаєте ви, яка книга вважається найдавнішою на Землі? Це папірус Прісс, створений в 3350 до нашої ери. Цю популярну за своїм змістом книгу знайшли в піраміді міста Фіви. Автор скаржиться на ледачу, невиховану і порочну молодь. П’ять століть минуло – а нічого не змінилося!


Найшвидший читач у світі – Євгенія Алексєєнко: її міжнародний рекорд з читання склав 416 250 слів за хвилину.

Самою читаною книгою визнана Біблія. Друге місце – цитатник Мао Цзедуна, а на третьому місці – «Володар кілець».


Джеремі Маю вдається зафіксувати красу книги у вигляді різних модних аксесуарів

Ви сильно здивуєтесь, коли прочитаєте список найнудніших книг світу, який склала британська компанія «Teletext». Туди увійшли «Війна і мир» Л. М. Толстого, «Злочин і кара» Ф. М.Достоєвського, «Сатанинські вірші» Салмана Рушді, «Улісс» Джеймса Джойса, «Алхімік» Пауло Коельо, «Хмарний атлас” Девіда Мітчелла і «Гаррі Поттер і Кубок Вогню»Д. Роулінг.


Найбільша книга у світі – збірка висловлювань відомих людей: 380 сантиметрів в довжину і 350 сантиметрів у висоту

«Щось з англійцями не в порядку, – пише користувач соціальних мереж Лариса Чеканова, – просто обезголовили класику, та ще й по бестселеам пройшлися».


Англійська художниця Сью Блеквелл захоплюється декоративним мистецтвом вирізання з книг

Сумно, що пройшли ті часи, коли книга вважалася кращим подарунком, а наша країна була найбільш читаючою у світі. Може бути, поява електронних книг поверне нам втрачені позиції?


Американський фотограф Томас Аллен теж опанував мистецтвом вирізання з книг.

За матеріалами: uznayvse.ru