Інна Величко запрошує гостей до “Поліської хати”

У 2012 році Обласна молодіжна творча спілка художників та мистецтвознавців за підтримки Житомирської облдержадміністрації продовжує реалізовувати проект етно-фестиваль «Житичі».

Захід проводиться щороку в селі Городське Коростишівського р-ну на базі культурно-мистецького центру «Поліська хата». За останні декілька років тут зроблено дуже багато – хата і подвір’я повертають свій прадавній вигляд.

Культурний комплекс являє собою поліську садибу з прадавніми поліськими предметами побуту. Такі хати з великою пічкою, стелею, яка тримається на двох брусах, маленькими вікнами і просторими сінями, можна зустріти чи не у кожному селі. Але навряд чи ви зустрінете таку ж хату, але вже з солом’яним дахом, обліпленими глиною стінами і щоб на тині з лози виблискували глиняні глечики, і все пахло тією українською старовиною, від якої (якщо ти українець) так приємно, що аж не хочеться покидати цю автентичну поліську казку.

Сама ідея перетворити стареньку хату в культурно-мистецький центр належить відомому житомирському художникові Юрієві Камишному, втілити задум якого спромоглася Інна Величко.

Проект розрахований на вшанування забутих народних звичаїв протягом весни, літа та осені

Етно – фестиваль «Житичі» складається з декількох окремих свят пов’язаних між собою однією ідеєю – збереження старих добрих хліборобських традицій. Свята будуть проходити в залежності від певної пори дозрівання хлібних культур.

Минулого року Репортер Житомира провів свято Юрія у Поліській хаті разом численними гостями етнофестивалю “Житичі”, Юрієм Камишним та Інною Величко. Цього року організатори цієї чудової культурної ініціативи запрошують усіх бажаючих долучитися до заходу і своєю присутністю і активною життєвою позицією підтримати відродження народних традицій на Житомирщині.

Програма свята « День Юрія» – 4 травня 2012 року:

11-00 – відкриття художньої виставки « Юрії на Юрія»
11-30 – урочисте відкриття фестивалю «Житичі», театралізоване дійство «На Юрія»;
12-30 – виступи фольклорних колективів;
13-00 – розваги для дітей та молоді, майстер-класи;

Також:

1. Екскурсії по історичним місцям с. Городське: давні городища часів Пізнього Трипілля – «Червона гора», «Дитинець»;
2. Виставка-ярмарок робіт майстрів народної творчості.

____________________________________________________________________________

Бажаєте долучитися – приєдуйтесь! Організований виїзд учасників з Житомира 4.05.2012 року о 9-30 з Площі Перемоги

Телефон організаторів – 0677235382, 460-760