Кабмін дозволить роботодавцям не платити зарплату студентам

Тігіпко вважає, що досвід роботи важливіше грошей.

Кабінет міністрів у новому проекті закону «Про зайнятість населення» пропонує ввести норму, згідно з якою оплата стажування студентам ВНЗ і учням ПТУ не буде обов’язковою.

Про це в ході брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, пише “Сьогодні”.

«Ми впроваджуємо стимули для стажування студентів та учнів ПТУ до шести місяців. Роботодавець за згодою сторін може звільнятися від виплати заробітної плати в період стажування. Сьогодні це забороняє українське законодавство. Якщо беруть людину на роботу, йому обов’язково повинні платити зарплату. Але молодій людині дуже часто вигідно просто отримати досвід навіть без виплати зарплати. Це підвищить її конкурентоспроможність на ринку праці. Тому ми пропонуємо ввести таку норму», – пояснив соціальний міністр.

Крім того, уряд пропонує у трудовій книжці в обов’язковому порядку робити запис про проходження стажування студентом, «що буде свідчити про досвід роботи».

«Роботодавець може виплатити заробітну плату за період стажування, але при цьому звільняється від єдиного соціального внеску», – уточнив С. Тігіпко.

Як повідомляли «Коментарі», Мінсоцполітики ініціює в рамках законопроекту «Про зайнятість» заборону кадровим агентствам надавати платні послуги громадянам.