Хлопчик сліпне, бо соцпрацівниця привласнила гроші на операцію

Правоохоронці виявили, що фінансові потоки замкнулися на директорці центру реабілітації. Операції хворій дитині так і не зробили.

Директор реабілітаційного центру привласнив 10 тисяч гривень, які були передані благодійниками на операцію дитині, повідомляє ТСН.

Останні 9 місяців п’ятирічний Богдан провів у Житомирському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, доки вирішували, житиме він з матір’ю чи в інтернаті. Саме у реабілітаційному центрі дитині поставили страшний діагноз і дали надію на одужання. Через катаракту хлопчик може осліпнути повністю.

Першу операцію провели майже відразу, на другу потрібно було 10 тисяч гривень. Необхідну суму дали благодійники. Однак дитину так і не прооперували.

Слідчі підозрюють, що гроші опинилися у кишені директорки реабілітаційного центру.

“Гроші не поступили на рахунок цієї дитини, дитині операцію в офтальмологічному центрі не проведено. Є документи про отримання нею цих коштів, а далі, де ці кошти ділися, я не знаю”, – розповів прокурор Андрій Мамкута.

Богдан був одним із понад трьох десятків вихованців Житомирського центру соціально-психологічної реабілітації. Сюди потрапляють діти з так званих неблагополучних сімей, на час поки вирішується питання про їх опікунство. Скільки надходило на лікування вихованців центру, його співробітники не знають.

Втім гроші на дитячі операції стали не єдиною претензією слідчих прокуратури до директорки центру. Вони переконані, що жінка заробляла і на додаткових виплатах підлеглим. Вона щедро виписувала премії, а потім вимагала їх повернути – готівкою. У такий спосіб за підрахунками слідчих директорка могла отримати 32 тисячі гривень.

Директорка, яка опинилася в епіцентрі скандалу, усі звинувачення СБУ та прокуратури заперечує. Припускає, що на неї звели наклеп підлеглі, невдоволені високими вимогами до роботи.

Тим не менш проти очільниці центру порушили кримінальну справу за зловживання владою, привласнення і розтрату майна. Їй загрожує позбавлення волі на три роки.

Та поки з’ясовують, куди пішли гроші і чи винна директорка, маленький Богдан, з якого все почалося, досі ризикує осліпнути. Йому вкрай необхідна операція.