Коцюбко VS Опанащук: THE SHOW MUST GO ON

У четвер, 12 квітня 2012-го року відбулося чергове судове засідання по справі функціонування на Житомирщині двох федерацій.

Юрій Опанащук, голова однієї з футбольних федерацій області на засідання знову не з’явивися. Але цього разу засідання не відбулося у зв’язку з хворобою представника Юрія Опанащука, адвоката Світлани Круківської яка завчасно попросила суд перенести засідання. На цьому і закінчили – суд пішов на зустріч відповідачу і переніс судове засідання на 29 квітня 2012 року.

Коментуючи такий розвиток подій Геннадій Трюхан, адвокат Коцюбка, сказав, що відповідач спеціально затягує розгляд справи, адже іншого виходу у нього немає.

Своєю думкою щодо ситуації в житомирському футболі з прес-службою ЖОФФ поділився Віктор Соболевський, арбітр національної категорії.

“Опанащук не приходить на суд, сам хворіє по 4 місяці, і адвокати його теж хворіють. А від цього страждає вся футбольна область. Опанащук нині директор готелю” Житомир”, захоплення якого він здійснив кілька років тому. Обклав себе з усіх сторін адвокатами, навіть мерія судиться з ним вже більше 10 років.

Тепер же виходить, що він захопив і футбол. Треба це неподобство закінчувати. Всі футбольні клуби області з нетерпінням чекають рішення суду, оскільки під зривом не тільки кубок і чемпіонат області, але й міські чемпіонати,” – каже Віктор Соболевський.

Джерело: Прес-служба ЖОФФ

____________________________________________________________________________

Репортер Житомира тривалий термін висвітлює епопею з паралельним функціонуванням у Житомирі двох футбольних федерацій. Найфутбольніший сайт області:

1. Показав занедбану футбольну інфраструктуру;

2. Поцікавився думкою представників влади – Сергія Рижука, Раїси Гули “Чи буде у Житомирі професійний футбольний клуб?”;

3. Намагався поспілкуватися з Юрієм Опанащуком і зробити з ним інтерв’ю, надати йому можливість донести до жителів Житомира та області своє бачення ситуації, яка склалался в житомирському футболі.

Точки зору пана Опанащука нам отримати не вдалось. Тому, шановні читачі Репортер Житомира, не дивуйтесь, чому на сторінках нашого сайту позиція футбольної федерації, яку очолює Юрій Опанащук, фактично не представлена. Юрій Якович відмовився надати Репортерові будь-які коментарі. Спочатку він люб’язно кинув слухавку, коли мова зайшла про дві федерації. Далі було ігнорування дзвінків.

Ми не зважали на це, телефонували і згодом Юрій Опанащук повідомив журналістові Репортер Житомира: «Я не займаюсь створенням федерацій. Це все до ФФУ. А в мене повний кабінет людей». Таким чином, думку однієї з головних осіб сформувати не вдалось, так само як і не вдалось ознайомитись із його переліком документів. Чому Юрій Якович себе так повів, Репортерові Житомира невідомо. Парадоксально, адже раніше з журналістами він охоче спілкувався.

Але журналіст Репортер Житомира Ірина Сташко поспілкувалась з Раїсою Гулою, начальником головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЖОДА, Панасюком Юрієм, її заступником, Рижуком Сергієм, головою ЖОДА та Коцюбко, головою ЖОФФ.

Пропонуємо вам ознайомитися з умовним полілогом між ними, що розібратися у суті конфліктної ситуації:

Гула: Це не конфлікт. Це законно підписана угода з федерацією футболу під патронатом Опанащука.

Коцюбко: Перше, його відсторонив від діяльності КДК ФФУ, друге, його не прийняло футбольне співтовариство Житомирщини, а, по-третє, він директор готелю. Кожен має займатись своєю справою.

Гула: Були деякі претензії до пана Опанащука, але є офіційна угода про співпрацю з Управлінням молоді і спорту.

Коцюбко: Так ніхто не вибирав Опанащука. Його просто назначили, порушуючи цим самим статут ФФУ.

Гула: Ви будете казати, що Вас уповноважила ФФУ. Знаю, що маєте такий документ. Проте він буде дійсним тоді, коли Ви заключите угоду з нашим управлінням. Ви з нами не заключали.

Коцюбко: А Опанащук не заключав з ФФУ, а це є першою умовою обіймати таку посаду. Я можу заключити договір з банком, можу не заключити. Можу заключити угоду з Вами, можу – ні. Я підпишу угоду з тим, хто фінансуватиме федерацію футболу.

Гула: У будь-якому разі Ви мені до цих пір не подавали документів. Я Вас визнаю як голову клубу «Легіон», а як голову ЖОФФ – ні.

Панасюк: Якби заяву подав і Коцюбко, і Опанащук, і Петров, тоді б комісія вибирала з можливих претендентів і затверджувала кандидатуру на цю посаду.

Гула: Один Опанащук подав нам справжні документи, які свідчили про справжню конференцію, на якій його і було обрано.

Коцюбко: Заяву я подавав. Ось її копія. Як можна 15-го назначити Опанащука, а 19-го заключити угоду, коли я Вам до цього дві заяви про співпрацю надсилав?

Панасюк: В Опанащука всі документи були на руках, тому він і став правонаступником федерації, раніше очолюваної Чернявським.

Коцюбко: Виходить так: спочатку булаву забрали від Опанащука й віддали Чернявському, а потім знову помінялись місцями.

Рижук: Створилося одразу дві федерації, коли почули, що область дає гроші на футбол і на спорт у 5 разів за рік більше.

Панасюк: На території регіону може бути створено безліч громадських організацій по розвитку футболу. Але тільки одному головному управлінню як державному органу надається право підписати угоду про співпрацю з однієї організацією.

Коцюбко: Районні федерації написали мені і Суркісу, що своїх делегатів на конференцію від 15 березня не направляли. І тепер питання, якщо вони не направляли, звідки вони у вас взялись? Чиновники не можуть обирати голову федерації футболу! Відповідь проста: «Самозванець».

Панасюк: Ми можемо надати повноваження проводити змагання в області тільки тому голові, з яким підписана угода.

Коцюбко: Покажіть мені, що зробив Опанащук?

Рижук: Є дві федерації, а футболу немає. І якби я був оброслим мохом чиновником, я би кулаком їх повбивав, і на цьому все закінчилось.

____________________________________________________________________________

Репортер Житомира не відмовляється від намірів зустрітися з Юрієм Опанащуком і висвітлити його бачення ситуації, що склалась

Сергій Фещенко