МВС здерло з громадян за “консультаційні післуги” 13 мільйонів гривень, – Демальянс

Державне підприємство “Інформ-Ресурс”, яке надає сумнівні послуги в отриманні закордонного паспорту, “здерло” з громадян 13 мільйонів гривень та “відмило” майже 10 мільйонів гривень.

Про це свідчить звіт Дежрфінінспекції, який отримав Демократичний Альянс. В ході реалізації всеукраїнської кампанії “Стоп свавіллю в паспортних столах” Демократичний Альянс виявив ряд необґрунтованих платежів.

Отримувачем переважної більшості грошових надходжень за цими платежами є державні підприємства “Інформ-Ресурси” та “Документ”.

“Піддаючи сумніву законність даних платежів та діяльність даних підприємств ми звернулись до Держфінінспекції з проханням перевірити діяльність цих підприємств. У відповідь на запит нам підтвердили факти фінансових порушень в ДП “Інформ-Ресурси” на суму майже 10 мільйонів гривень” – розповідає голова Житомирського обласного осередку політичної партії Демократичний Альянс Дмитро Ткачук.

Серед них недоотримано фінансових ресурсів 157 тисяч грн., порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів – майже 10 тисяч грн., у тому числі незаконні видатки на надання благодійної допомоги підприємствам системи МВС (понад обсяги затверджені фінансовими планами підприємства)9 082,03 тис.грн, інші порушення фінансової дисципліни – 465,6 тис. гривень.”, – йдеться у відповіді Держфінінспекції.

Частка цих порушень припадає і на Житомирську філію. Зокрема:

Між Житомирською філією ДП МВС України “Інформ-Ресурси” та Приватним підприємством «Юридична компанія “Ресурс-Гарант” було укладено Угоду про виготовлення та розповсюдження бланкової продукції. 35% від суми отриманих грошових коштів за умовами даної угоди повинно було бути спрямованим на пошиття жилетів світловідбиваючих та передано їх Житомирській філії ДП МВС України “Інформ-Ресурси”.

Проведеною ревізією встановлено, що Приватним підприємством «Юридична компанія «Ресурс – Гарант» Житомирській філії жилети світловідбиваючі на суму 135,0 тис. грн. не передано, що призвело до недоотримання на момент завершення ревізії доходу на суму 135,0 тис. грн.

Також, в ході ревізії встановлено, що Житомирською філією без проведення процедур закупівель укладено з ФОП Дедяєв К.С. договір на закупівлю 25 ноутбуків SAMSUNG RV 508 вартістю 120,5 тис. грн. та проведено оплату вказаного товару, чим порушено п.1ст.2 та п.4 ст.40 Закону України від 01.06.2010 № 2289 – VI „Про здійснення державних закупівель””, – повідомляє Дмитро Ткачук з посиланням на результати перевірки здійсненою ДежрфінІнспекціїєю.

Фінансові інспектори виявили факти надання громадянам рахунків на оплату послуг оформлення довідки про відсутність судимостей (що не передбачено процедурою оформлення закордонного паспорта) та рахунків за оплату «консультаційнних послуг», надання яких не підтверджене жодним документом. На цих послугах Міністерство Внутрішніх Справ України протягом двох років додатково “здерло” 13 млн 380 тисяч гривень з громадян.