Міська влада Житомира має намір взяти під повний контроль громадський транспорт

В Житомирі презентували програму автоматизованої системи за проїзд.

Тема для Житомира нова. У нас у цій царині – повний хаос. Скільки реально заробляють приватні перевізники – не знає ніхто, бо оплата за проїзд у маршрутках не фіксується. Для відводу очей біля водія лежать талони. Зрідка їх видають взамін на гроші. Оце і все.

Тепер міська влада має намір припинити цей безлад, запустивши автоматизовану систему оплати за проїзд у громадському транспорті. Нововведення дозволить розраховуватися за проїзд без грошей, можна буде одним проїздним документом користуватися на різних маршрутах.

Перевізник зможе ефективно боротися з “безбілетниками” та з тими, хто підробляє документи. А влада міста отримає повну інформацію про доходи перевізників та кількість перевезення пільгових категорій громадян.

Міський голова Володимир Дебой переконаний, що чесним перевізникам це нововведення сприятиме у розвитку бізнесу, оскільки надаватиме нові можливості контролю руху на маршрутах, покаже достовірну суму денного прибутку, дозволить мінімізувати затрати на перевезення. А ось тим, хто веде свій бізнес частково нелегально – буде привід для незадоволення.

Міський голова – за технічну революцію в сфері громадських перевезень

Маршрутки мають обладнати ще й GPS-датчиками. Водіям – свободи “нуль”!

В міській раді відбулася презентація цієї системи. Проект на стадії обговорення. Реалізація – в найближчі роки. Принаймні, про це говорять сьогодні