На Житомирщині перед святами пограбували церковну касу

Напередодні Пасхи до села Потіївка, Радомишльського району під’їхав автомобіль «Опель», на якому київський водій привіз п’ятьох жінок.

Гості почали розпитувати місцевих, де проживає казначей місцевого приходу, бо, мовляв, хочуть придбати до православного свята певне церковне приладдя. Люди показали на будинок церковного казначея Марії.

Зустрівшись з жінкою, обступили та почали спілкуватися, розповідаючи про те, що вони хочуть придбати. І Марія не помітила, як одна з жінок пробралась до кімнати, де почала, нишпорити та шукаючи гроші.

Лише після того, як компанія поїхала, Марія виявила, що церковна каса, яку вона, здавалося б, надійно заховала, зникла. Бідолашна жінка терміново зателефонувала до настоятеля Свято-Покровського храму села Потіївка протоієрея Василія і повідомила про крадіжку.

Настоятель храму подзвонив до міліції та розповів про крадіжку. Буквально за лічені хвилини підозрюваний автомобіль «Опель» зі всіма його пасажирами був зупинений. Люди були доставлені до Малинської міліції.

Спочатку затримані розповідали, що самі торгують різними побутовими речами і просто хотіли придбати щось до Пасхи. Але доказом їхнього блюзнірства стала знайдена у жінок церковна каса, до якої прихожани приносили по одній та дві гривні.

УДАІ УМВС України в Житомирській області