На Житомирщині подорожчали квитки на приміські поїзди, а умови залишилися ті самі

Тарифи на перевезення в поїздах приміського сполучення на Південно-Західній залізниці з 28 травня збільшилися в середньому на 27% (в залежності від маршруту).

Нові тарифи погоджені з місцевими органами влади відповідно до діючого законодавства України, зазначається у повідомленні “Укрзалізниці”.

Сьогодні, 2 квітня купуючи квитки на потяг регіонального сполучення Коростень-Житомир на 7:47 обуренню людей не було меж.

По-перше, як кажуть на залізниці, цей дізель, нібито, комфортабельний.

По-друге, у понеділок черги до трьох кас стоять величезні, не всі встигають купити білет, біжать так за 5 хвилин до відправлення потяга.

По-третє, пенсіонерам, як раніше, квитки безкоштовно не дають.

Отже, комфортабельність дізеля Коростень-Житомир виявляється в такому:

1. Вагон зазначений у квитку. Тепер штовхатися і розганяти всіх аби заскочити у вагон немає сенсу.

2. Місце – також велика перевага. Тому що, якщо на твоєму зазначеному у квитку місці сидить невідома особа, ти з гордістю можеш її прогнати.

3. Голубенькі шторки, які висять на кожному вікні. З їх допомогою, можна протерти запотіле вікно або витерти руки з’ївши, наприклад, сухарики.

4. На цьому комфортабельність закінчується.

У мінусову температуру не всі вагони отоплюються. Якщо у касі надрукують щасливий білет, є можливість потрапити до першого чи останнього вагона, де буде тепло… Дерев’яні лавочки у вагонах, сміття на сходах – оце комфортабельність!!!

Ще тиждень тому за такий комфорт люди платили по 9 гривень 54 копійки. Сьогодні ж ціна виросла, і становить 11 гривень 67 копійок.

А нікому на залізниці не спадало на думку, що якщо підвищувати ціну за проїзд, то і умови проїзду варто переглянути. Ну, для початку б, скло помити…

Вже сьогодні вартість квитка саме така

Марина Кузьменко