На Житомирщині у лісі спіймали чоловіка, якого підозрюють у замаху на вбивство

Впродовж двох тижнів підозрюваний, щоб уникнути зустрічі з оперативниками, переховувався у лісі, час від часу змінюючи місце стоянки. Разом з 27-річним хлопцем була і 19-річна дівчина.

2 квітня до Малинської міліції надійшло повідомлення з лікарні про те, що до них доставлено чоловіка з тілесними ушкодженнями черевної порожнини. За висновками медиків, зробленим після оперативного хірургічного втручання, поранення потерпілому було спричинене вогнепальною зброєю.

Потерпілим виявився 40-річний житель Малина, який на запитання про обставини отримання поранення відповідав неохоче. Втім правоохоронцям вдалося таки встановити події того вечора та підозрювану особу.

Проте за місцем проживання останнього не було, а тому, хлопця, було оголошено в розшук. До того ж, оперативники володіли інформацією, що підозрюваний навряд чи залишив межі району.

Згодом міліціонерам все ж вдалося з’ясувати приблизне місце знаходження чоловіка. За попередніми даними, він міг бути разом з подругою. Мешкала пара у курені, змайстрованому на березі водойми у лісосмузі, що межує з однієї сторони з полем, а з іншої – з лісом.

Через весняну повінь місцина важкодоступна, а тому стороннім помітити замаскований гіллям сосни шалаш практично не реально

Втім працівники міліції таки знайшли та затримали хлопця, якого підозрюють у причетності до тяжкого злочину. Сам він стверджує, що ніколи не тримав у руках зброї, а у лісі його жити змусила жага романтики.

Разом з дівчиною насолоджувались життям та коханням. Заготовлювали березовий сік, ловили рибу, варили юшку. Коли було холодно, у курені ставили вуглини з багаття, – розповідає хлопець.

До речі, під час огляду їх житла оперативники вилучили два згортки з подрібненою рослинною масою, ззовні схожою до конопель

Якщо причетність до замаху на вбивство доведуть, то хлопцеві загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. Розслідування справи триває.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області