Один із лісів на Житомирщині тимчасово перетворився на світ у жанрі “фентезі”

У ліс під Левковим з’їхалися півтисячі шанувальників фентезійної саги письменника Джорджа Мартіна “Пісня льоду і полум’я” та телесеріалу “Гра престолів” за її мотивами.

Завдання у них непросте власними силами відтворити атмосферу і настрій улюбленого літературного твору.

Роль королеви Серсеї Ланістер дісталася киянці Олені Басенко. Її обрали з-поміж інших учасниць клубів історичної реконструкції. Попри те, що цей персонаж негативний, Олена відповідально поставилася до ролі і звикає до образу.

Олена Басенко, Київ: “Оскільки я готувалася до цієї ролі більше півроку, то я в роль увійшла, стервозний в мене характер злий, я граю злу королеву”.

Сина королеви гратиме сімнадцятирічний одесит Микита Аксьонов. Уже три роки він захоплюється історичною реконструкцією. Каже, здебільшого йому дістаються ролі членів благородних родин. Для кожного персонажа він ретельно підбирає костюм.

Микита Аксьонов, Одеса: “Этот костюм из Одесской киностудии. Ну, а плащ мне шили”.

Близько півтисячі учасників клубів історичної битви готувалися до гри майже місяць. Створювали у лісі під Левковим містечко для героїв “Гри престолів”. Саме у ньому мешкають реконструктори з України, Молдови, Росії та Польщі. Більшість учасників – лицарі.

Олександр Назарчук, організатор гри “Гра престолів”: “Зараз ця тема актуальна, вона складна. Серіал б’є всі рекорди популярності. Тема близька, бо Середньовіччя схоже на наш світ”.

Організатори кажуть, не сумнівалися що на “гру престолів” відгукнеться така кількість людей. Адже, серіал, знятий за бестселером “Пісня льоду і полум’я” Джрорджа Мартіна, нині недзвичайно популярний.

Наталія Дехтієвська, Олег Мартинюк, Житомирщина, “5 канал”