Репортер Житомира дізнався, хто спричинив розруху на Черняховського, 10

Пам’ятаєте, 3-го квітня Репортер Житомира накатав фоторепортаж про те, як у центрі міста через звичну для наших країв байдужість, безвідповідальність та безгосподарність майже усіх, в центрі Житомира на Черняховського, 10 утворилося стихійне сміттєзвалише.

Місцеві жителі скаржилися на жахливий сморід, обірвані електричні дроти, обвалений паркан. Людям навіть не вдалося дізнатися ім’я свого “героя”, установи, яка розпочала роботу з наведення благоустрою зупинки громадського транспорту разом з розміщенням павільйону непродовольчих товарів, і так її і не закінчила.

ДП “Житловик”, який є балансоутримувачем цих будинків з прилеглими територіями має набагато глобальніші проблеми, ніж розгрібання сміття – підприємтво перебуває на стадії банкрутства. Арбітражний керуючий “Житловика” – Олег Ступак зізнався Репортерові Житомира, що не знає, хто загородив парканом пожежний вихід та 2 роки ніяк не може звести торгівельний майданчик. За його словами з балансоутримувачем ніхто не узгоджував ці роботи.

– Приїхали, перегородили, поставили “коробку” і благополучно махнули на це все рукою. Нас ніхто й не спитав. Як таке може бути??? А що у нас мало по місту аналогічних прикладів? – відповів тоді на свої ж запитання пан Ступак.

То хто ж той “господар”, який більше двох років своєю бездіяльністю спричинив такий стан справ і погіршив авторитет місцевої влади в очах житомирян?

Репортер Житомира оформив інформаційний запит на ім’я житомирського міського голови.

Після того, як вийшли на Репортері матеріали і був зареєстрований інформаційний запит, місцеві жителі повідомили, що справа зрушила з місця – приїхали, очевидно, наймані робітники від власника, прибрали сміття, демонтували частину паркану – тепер людям не треба обходити цілий будинок, щоб вийти до зупинки, працівники КП “Житомиртеплокомуненерго” завзято ремонтують порив теплотраси.

Зрушити з місця справу ми змогли, але цікаво, хто ж власник майбутньої торговельної точки? Невже люди це все видумали і відеокамера бреше?

Відео Репортер Житомира. 10.04.2012

А ось і відповідь на інформаційний запит:

Отож, в “далекому” 2007-му році рішенням сесії Житомирської міської ради № 935 ПП “МАЙ” в особі виконроба Купріянова В.А. отримало дозвіл на розміщення зупинки громадського транспорту з виконанням комплексного благоустрою прилеглих територій згідно з проектом у комплексі з тимчасовим павільйоном непродовольчих товарів.

КП “Інспекція з благоустрою м. Житомира” на підставі погодженої з іншими службами заявки 30-го березня 2012 року видало дозвіл № 253 на виконання робіт з 1-го квітня по 31 грудня 2012 року по комлексному благоустрою території при розміщенні тимчасового павільйону непродовольчих товарів за адресою вул. Черняховського, 8.

5-го квітня через два дні після виходу матеріалу на Репортері Житомира інспекція з благоустрою обстежила цю територію. Інспектори побачили те, що й ми. Паркан, який упав, сміття, безгосподарність, обірвані дроти. Директору ПП “МАЙ” Олександру Марголіну відправлено телефонограму з вимогою відновлення технічого стану огорожі. Його запросили з’явитися в “Інспекцію з благоустрою”, оскільки по факту порушення умов договору 9-го квітня 2012 року відносно директора ПП “МАЙ” Марголіна О.Й. складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 152 КУпАП.

Повторна перевірка показала, що сміття прибрано, паркан відновлено, люди можуть вийти на Черняховського. Ремонтується теплотраса.

Репортер Житомира зателефонував за вказаним у відповіді на інформаційне звернення телефоном, щоб запитати у виконроба про те, коли вони нарешті добудують свій магазин і наведуть там обіцяний благоустрій. На другому кінці дроту жіночка люб’язно повідомила, що Купріянова В.А. за таким номером ми не знайдемо, оскільки вона не знає про кого йде мова.

Сергій Фещенко

Паркан поставили

Сміття прибрали

Звільнили людям вихід до Черняховського

Ремонтують теплотрасу

У місцевих є надія, що власник нарешті збудує свій магазин і наведе навколо нього обіцяний благоустрій