Середньовічний замок на Житомирщині потрапив до списку кращих готелів України

«Замок Радомисль», який відомий меценат та громадський діяч Ольга Богомолець відновила на місці середньовічної паперової фабрики Києво-Печерської Лаври, увійшов до ТОП-100 кращих готелів України.

Він також став єдиним готельним комплексом Житомирщини, що потрапив до переліку найкращих. Диплом «Замку Радомисль» було присуджено Асоціацією готелів та готельних об’єднань України спільно з Радою з питань туризму і курортів. Оголошення результатів відбулося під час XVII Міжнародної туристичної виставки UITT 2012, яка проходить у Києві.

Головною метою складання рейтингу було визначення сотні найкращих готелів, що відповідають європейським стандартам та зможуть прийняти гостей під час проведення Євро-2012.

Головними перевагами «Замку Радомисль», які дозволили готелю потрапити до списку найкращих є унікальність будівлі комплексу, природні умови навколо та рівень обслуговування персоналу.

Замок, збудований на місці «папірні» 1612 року, знаходиться посеред ландшафтного парку між двома водоспадами, які насичують повітря оздоровлюючими аероіонами, а хвойні ліси навколо — ефірними оліями, тому повітря тут має лікувальні властивості.

Тут також розташований єдиний в світі музей української домашньої ікони, що налічує понад 5000 експонатів. У замку є одна з кращих в Європі зал для камерної музики, зала для урочистих церемоній та бізнес-заходів. Комплекс розрахований на людей, які цікавляться історією і культурою України, а також любителів екотуризму.