Skype запрацює в браузерах

Корпорація Microsoft випустить версію Skype, яка буде працювати в браузері, не вимагаючи від користувача установки плагінів і іншого додаткового ПЗ, повідомляє блог WP Sauce.

Microsoft розмістила на своєму сайті оголошення про три вакансії. У них компанія запрошує розробників до групи “Skype для браузерів” (Skype for Browsers). Завданням майбутніх співробітників буде “допомогти нам (компанії Microsoft – прим.” Стрічки.Ру “) реалізувати Skype в Мережі”. Два з трьох оголошень вимагають від претендентів “досвіду створення користувацьких інтерфейсів на HTML5”.

Вакансії були розміщені на сайті в період з 22 березня по 14 квітня. Двоє співробітників будуть працювати в лондонському офісі, а третій – в Празі.

Про можливість створення “браузерного” відеочату на основі HTML5 і протоколу WebRTC вже замислювалися Google, розробник браузера Chrome, і Mozilla, творець браузера Firefox. Тестову збірку Firefox з підтримкою WebRTC Mozilla представила на початку квітня.

Сервіс інтернет-телефонії Skype належить Microsoft: корпорація придбала його в 2011 році за 8,5 мільярда доларів. Щоб спілкуватися в Skype, користувач має встановити на комп’ютер або мобільний пристрій програму-клієнт. В соцмережа Facebook вбудований відчути на базі Skype, але і він вимагає установки спеціального додатку.