ТОП-10 самих аварійних перехресть Житомира

Найбільше смертей на дорогах України відбувається на Житомирщині, повідомляє прес – служба МВС України.

На наших дорогах фатальні випадки наступали в 26,9% випадків (215 жертв в 795 аваріях). Журналіст Житомир онлайн вирішила дізнатись на яких перехрестях Житомира трапляється найбільше аварій.

Прес – служба ДАІ надала адреси ТОП10 самих аварійних перехресть Житомира:

вул. Бердичівська – вул. Жуйко;

вул. Київська – вул. Театральна;

вул. Київська – вул. Хлібна;

вул. Київська – вул. Московська;

вул.Сабурова – проспект Миру;

вул. Миру – проспект Миру;

вул. Щорса – вул. Ватутіна;

вул.Східна – вул. Ватутіна;

вул. Київська – вул. Мануїльського.

Найбільша кількість аварій трапляється на перехресті вул. Котовського – вул. Східна.

В Україні є група людей, яка займається обговоренням дорожньо-транспортних пригод. Учасники групи змонтували відео із записів типових аварій за участю пішоходів. Практично завжди причиною аварій є недотримання правил дорожнього руху одним з учасників цього самого руху (водіїв, пішоходів). І лише інколи причиною аварії можуть бути певні «форс-мажорні» обставини (переважно природного походження).

Найбільш типовою ситуацією, яка призводить до наїздів на пішоходів, є перехід багаторядної дороги в недозволеному місці. В цьому випадку водії машин, що їдуть крайнім правим рядом ще встигають пригальмувати, але водії рядів зліва просто не бачать пішохода і продовжують рух.

Також трапляються випадки, коли водії, що їдуть у правому ряду, пропускають пішоходів без явних на те причин (зупиняються на перехресті, коли для них горить зелене світло). Це, по суті, повторює ситуацію з переходом у недозволеному місці і пішохода можуть збити автомобілі з лівого ряду. Основними порушеннями зі сторони водіїв є те, що вони не пропускають пішоходів на нерегульованих переходах і перевищують швидкість. Ці два фактори найбільш часто грають вирішальну роль у аваріях, в яких постраждали пішоходи.

Людмила Харчук