У Житомирі занепокоєні станом боротьби з крадіжками на укрзалізниці

Стан боротьби з крадіжками на українській залізниці викликає занепокоєння в обласній прокуратурі.

На цьому сьогодні зауважила під час міжвідомчої наради заступник прокурора Житомирщини Марина Косовська. На підтвердження недосконалої боротьби зі злочинцями вона навела деякі статистичні дані.

“Неналежне виконання працівниками лінійних відділів міліції своїх безпосередніх обов’язків на розкритті крадіжок майна залізниці і приводить до зростання рівня злочинності. У лінійному відділі на станції “Житомир” не розкрито у 2011 році кожна п’ята кримінальна справа цієї категорії, у лінійному відділі станції “Коростень” – кожна четверта. На сьогодні жодного злочину цієї категорії, вчинених минулими роками, не розкрито”.

Також з боку правоохоронців, які мають виявляти злочини на залізниці, не ведеться належна робота і з приймальними пунктами металобрухту.

“Упродовж 2011 року порушено 7 кримінальних справ відносно осіб, що здійснювали незаконні операції з металобрухтом. Але навіть у цих випадках не встановлено причетність обвинувачених до викрадення майна залізниці. Не притягуються до відповідальності службові та матеріально відповідально особи підприємств залізничного транспорту за розкрадання майна. Не опрацьовується версії щодо можливого викрадення ними матеріальних цінностей” – зазначає заступник прокурора області Марина Косовська.

З метою покращення цієї ситуації на нараді прийняте рішення про координацію роботи залізничників та правоохоронців Житомирщини.

Житомирська Хвиля