В Житомирі виділили землю під будівництво притулку для тварин

Виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив цільову Програму регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Житомирі на 2012-2020 роки.

Дана програма передбачає комплексний підхід до вирішення проблеми. Зокрема, передбачено будівництво притулку для тварин, проведення заходів по зменшенню популяції бродячих тварин, знешкодження загиблих тварин та інші.

«Основна мета програми – зменшення кількості безпритульних тварин у місті Житомирі на основі гуманного та відповідного ставлення до них, зміну громадської думки у бік цивілізованого, гуманного та етичного поводження з тваринами та створення більш комфортних умов життя для громадян», – зазначила начальник управління житлового господарства міської ради Світлана Півоварова.

Серед головних шляхів реалізації програми: створення бази реєстрації та ідентифікації тварин, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами шляхом їх вилову, стерилізації, ідентифікації, вакцинації, профілактичних обробок та подальшого утримання у притулках для пошуку та передачі новим власникам, проведення гуманної евтаназії тварин.

На останній сесії міської ради було визначено земельну ділянку за адресою вул. Андріївська, 29 загальною площею 0,6 га для будівництва притулку. До складу притулку має входити ветеринарна клініка, карантинний блок, вольєрний блок, зона вигулу тварин, приміщення для працівників підприємства, гараж, установка для термічного знешкодження загиблих тварин. Пропускна можливість такого притулку, за попередніми підрахунками, складатиме 1500 тварин у рік.

Комплекс заходів програми забезпечить поступове зменшення безпритульних тварин у місті Житомирі.

Реалізація заходів можлива лише за підтримки небайдужих громадян, громадських об’єднань та фінансового забезпечення програми за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, благодійних внесків та інших джерел, не заборонених чинним законодавством України, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.