Вербна неділя: обряди для здоров’я, любові та достатку

Вербна неділя святкується за тиждень до Пасхи.

В цьому році це 8 квітня. Що можна зробити в цей день?

Постукаєш по тілу гілочкою верби – буде здоров’я цілий рік. Спочатку гілочка верби освячують в цей день у церкві, а після цього гілочкою постукують по тілу і примовляють: «Будь таким же сильним, як верба, таким же здоровим, як її коріння і таким же багатим, як земля». Така перевага віддається саме вербі тому, що це, мабуть, саме живуче дерево, яке тільки є в природі. Вважається, що навіть якщо палицю верби увіткнути в землю вгору «ногами», то вона все одно прийметься, і буде рости. Саме з цієї причини верба зможе дати здоров’я людині, тому, що вона сама дуже сильна.

З’їж бруньку верби – вирішиться важлива справа. Освячені гілочки верби було прийнято зберігати цілий рік біля ікони. Якщо вам доведеться йти на важливі переговори, або ви збираєтеся почати дуже важливу для вас справу, і ви не впевнені в результаті, то верба допоможе вам і тут. Але допоможе тільки та верба, яка у Вербну неділю була освячена в церкві. Вирушаючи на важливу справу, потрібно відірвати від гілочки три бруньки і з’їсти їх, запиваючи освяченою водою, при цьому думаючи про свою справу. Правда, користуватися цією властивістю гілочки можна тільки в самому крайньому випадку. Постійно, треба не треба, вербу краще не турбувати, може вийти боком.

На Вербну неділю подумай про кохану людину, вона і прийде. Забобон? Швидше за все. Але раніше молода дівчина, якщо їй подобався якийсь хлопець, а він на неї не звертав ніякої уваги, чекала саме цього дня. Починаючи з самого ранку, вона починала думати про те, хто дорогий її серцю. Її думки якимось незрозумілим чином передавалися цьому хлопцю. А ввечері він приходив до неї, щоб покликати її погуляти. В принципі, вже давно доведено, що людська думка матеріальна. Все, про що ми думаємо, рано чи пізно обов’язково трапляється в реальному житті. Можливо у Вербної неділі така енергетика, яка дозволяє втілити наші думки в життя набагато швидше, ніж в будь-який інший день.

Посади кімнатну рослина на Вербну неділю – будеш багатим. Раніше вважалося, що якщо саме в цей день посадити кімнатну квітку, то вона залучить у ваше життя гроші. У містах, звичайно, тримали кімнатні рослини, а от у селах було не до того. Але ті, хто знав про цю прикмету, і садили кімнатні рослини, дуже швидко ставали на ноги. Але у цієї прикмети є кілька особливостей, про які мало хто знає. По-перше, якщо квітка протягом місяця зів’яне, то вам доведеться прожити все своє життя в бідності. А по-друге, садити потрібно тільки рослини з великими й м’ясистими листами. До речі кажучи, одне з таких рослин зараз називають грошовим деревом. Для того, щоб воно не зав’яло і росло добре, потрібно знати спеціальні правила його посадки та догляду за ним.

До речі, помічено, що в тому будинку, де грошове дерево добре росте, завжди достаток, і нестачі в грошах не буває, пише delfi.