З 1 травня стихійної торгівлі на Хлібній більше не буде

Рішення про ліквідацію стихійної торгівлі на вулиці Хлібній є остаточним і не підлягає оскарженню.

На цьому на засіданні виконкому наголосив міський голова Житомира Володимир Дебой. За його словами, торговці з Хлібної мають час до 1 травня, аби перейти на запропоновані їм місця на комунальних ринках обласного центру.

Наразі майже з двох сотень підприємців лише 35 досі не визначилися з переходом. Володимир Дебой підкреслив, що час у них ще є, але після 1 травня на Хлібній не повинно бути жодних ознак стихійної торгівлі:

“Ми це рішення стовідсотково виконаємо до 1 травня. З 1 травня там не буде стихійної торгівлі, а хто спробує там працювати, то він опиниться поза межами правового поля і буде покараний відповідно до законодавства. Тому будемо сподіватися, що ми все врегулюємо, хоча я і розумію, що не буде все так легко. Але іншого шляху в нас немає”.

Закон один для всіх і виконувати його теж повинні всі, наголосив Володимир Дебой. У відповідь на ці слова член виконкому Віталій Француз зауважив, що в такому разі буде справедливо ліквідувати стихійну торгівлю по всьому місту. Пропозицію цю було підтримано, але до втілення її має пройти ще чимало часу, адже питання потребує додаткового вивчення.

Житомирська Хвиля