За паркування на автобусних смугах штрафуватимуть майже на 100 доларів

На минулому тижні штрафи за паркування на смугах для громадського транспорту підвищили до 680 гривень. Тепер від покарання не врятує і включена “аварійка”.

“Посилення відповідальності відбулося для наведення більшого порядку на дорозі, щоб маршрутні транспортні засоби рухалися безперешкодно, перевезення пасажирів займало мінімальний час. І, природно, напередодні проведення Євро-2012, коли буде велика маса людей, пасажирів, яких треба перевозити”, – пояснив інспектор відділу організації роботи ДПС Харківського облуправління ДАІ Андрій Диченко, пише “тсн”.

Однак на практиці виявилося, що водії продовжують ігнорувати спецлінії. “А де мені зупинятися? Іноземці замовляють таксі до входу, до машини не хочуть йти і десяти метрів”, – розповідають таксисти, які паркуються на зазначеній смузі.

Інспектори ДАІ такі ділянки дороги контролюють нечасто. Якщо ж приїжджають, то використовують такі сумги як “годівниці”.

“Співробітники ДАІ, звичайно, іноді приїжджають сюди, але штрафи нікому ніколи не виписують. Якщо водій в машині – беруть 100 грн і йдуть. Тепер, напевно, будуть брати більше. Але в будь-якому випадку це краще, ніж платити 700 гривень штрафу”, – розповів один із водіїв.

За словами юриста Харківського автоклубу Дениса Журавля, в разі заїзду на смуги для громадського транспорту відкрутитися від штрафу неможливо.

“Навіть якщо поруч немає парковки – це не виправдання. Навіть якщо лінія стерлася – доведеться платити, лінії завжди дублюються знаками. Можна включити аварійку, але тоді поломку доведеться підтверджувати в суді”, – пояснив він.