Житомирська студентка зайняла друге місце на Міжнародному естрадному фестивалі

Житомирська студентка 4 курсу училища культури й мистецтв ім.І.Огієнка Ліна Шеремет, на Міжнародному фестивалі естрадної пісні у Польщі зайняла друге місце.

Втім, для дівчини це є великим визнанням, адже на 16-му фестивалі “Super Mikrofon Radia Jard” в місті Білосток у Польщі, вона була одна з небагатьох, хто представляв Україну. Загалом же, за право потрапити у переможну трійку змагалося більше 200 учасників не лише з України, але й Росії, Польщі, Білорусії, Литви, Туркменістану.

Ліна розповідає, що готувалася на конкурс поїхати ще три роки тому, але тоді зробити цього не дозволила фінансова підготовка. Тепер же вона остаточно вирішила їхати і разом зі своїми викладачем Аллою Дієвою та керівником хору Іваном Красовським підготувалися стовідсотково.

На конкурсі дівчина виконала пісню “Крила ” на слова Ю.Рибчинського та музику І.Поклада

Конкурсанти змагалися у кількох вікових категоріях: до 8 років, 9-12 років, 13-16 років, старше 16 років. Ліна Шеремет виграла в останній категорії. Запевняє, що не лише радіє успіхам, але має реальні пропозиційї на участь у подібних конкурсах в Італії та Болгарії. Проте такі поїздки вимагають не лише підготовки, але й значних коштів. після своєї другої поздки у Польщу дівчина зізнається, що закохалася в культуру цієї країни. До цього була з нею трохи знайома, адже хор, в якому вона виступає, теж виконкує польськомовні пісні.

Між іншим, юна співачка вже неодноразово перемагала на різних конкурсах та фестивалях: 2010 року отримала золоту медаль національного рівня на Дельфійських іграх у Києві, а у 2011 – Гран-прі Всеукраїнського конкурсу “Зорепад-2011”. При цьому вона тричі ставала переможницею фестивалю “Зорецвіт” в Житомирі та отримала друге місце на міжнародному фестивалі “Молода Галичина”.

Юлія Демусь