Житомирська траса стоятиме у кілометрових заторах ще до травня

Автошляхом із Києва в житомирському напрямку водіям доводиться просто таки прориватися.

Як повідомляє ТСН, вже рік цю дорогу ремонтують, перекривають то один бік, то інший, що спричиняє страшенні незручності. Дистанцію, яку раніше долали за півтори години, нині їдуть удвічі довше. Водії, ризикуючи своїм життям і життям пасажирів, їдуть “у лобову”.

У багатокілометрових заторах водії палять бензин і власні нерви. Об’їхати ремонт можна, але й на інших дорогах величезні тромби.

Також водії обурюються, що на дорозі немає ні нової розмітки, ні попереджувальних знаків, тому їдуть, хто як може, “у кого скільки нахабності вистачає”.

Ремонтники розповіли, що одну смугу повинні завершити до Великодня.

Цікаво, що на найвідповідальнішій ділянці шляху, на мосту, асфальт кладуть не українці, а іноземці з далекого зарубіжжя. Українською та російською майже не говорять, у контакт із місцевими вступають важко.

Але саме таджики видали велику таємницю, що страждати автомобілістам доведеться ще днів 20. Обіцяють завершити у травні.

Дорогу, як і все в країні, ремонтують до Євро-2012. Найважче місце – розширення мосту через річку Ірпінь. Так склалося, що цей шляхопровід ремонтують або напередодні великих спортивних свят – попередній ремонт був у 1980 році перед олімпіадою, або під час проходження фронту у війну.

Щось подібне тут було у 1941 році, коли німецькі війська наступали на Київ. Кмітливі червоноармійці розібрали цей міст і засіли у лісочку у двох дотах. Німцям довелося майже тиждень штурмувати цю лінію оборони, а потім ремонтувати цей самий міст. Очевидно, що цього разу ремонтуватимуть довше – роботи більше.