Житомирськіх школярів з другого класу садитимуть за комп’ютери

Навчати школярів іноземної мови будуть з 1-го класу, а інформатики – з 2-го.

Згідно з новою навчальною програмою, в якості другої іноземної можна вибрати будь-яку мову, в тому числі і російську.

Починаючи з 2013 року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вводить в школах обов’язкове вивчення двох іноземних мов (з 1-го класу), а також інформатики з 2-го класу.

Дмитро Табачник, Міністр освіти і науки України: «Після дискусій, у тому числі з Міністерством фінансів, ми довели, що це вкрай необхідно. Інформатика стане обов’язковим предметом з другого класу у вересні 2012-го, а з 2013-го всі школярі, починаючи з 5-го класу, будуть вивчати другу іноземну мову».

Міністр зазначив, що на колегії міністерства було затверджено нову навчальну програму, яка в якості другої іноземної дозволяє вибрати будь-яку мову, в тому числі і російську, а також мову національних меншин.

«В нашій правовій термінології вони називаються мовами національних меншин, хоча, крім кримсько-татарської та гагаузької, є одночасно іноземними – державними мовами країн – членів ООН. Будь-який шкільний колектив може прийняти рішення про вивчення і польської, і словацької, і російської, і угорської, і молдавської, і румунської, і англійської мови», – зазначив Табачник.

За словами міністра, деякі фахівці хотіли настояти на тому, що з двох іноземних – одна обов’язково повинна бути англійською. Але в 20% українських шкіл базовими є німецька та французька мови.

За матеріалами: Газета “2000”