Житомирський “Фронт Змін” розкрив схему грабунку міською радою місцевого бюджету

Всі ми знаємо, що один з найпростіших способів відмити державні гроші – щось придбати за завищеними цінами, а різницю покласти собі до кишені.

Але насправді схем дуже багато. На будь-який смак. Про одну з них – не найбільш вишукану, говорилося сьогодні на прес-конференції у Житомирському обласному офісі “Фронту Змін”. Детутат Олександр Рабинович зробив запит на отримання інформації по закупівлі житомирською мерією у 2011-2012-х роках комунальної техніки – тракторів і косарок.

Схема придбання цієї техніки викликала багато запитань. Було закуплено 8 тракторів з навісним обладнанням. Можна було купити укомплектовану техніку по 158 тисяч за штуку. Але зробили так: щоб уникнути тендера (до 100 000 грн.) трактора купляли частинами. Один договір – на 98 тисяч гривень на купівлю трактора, і другий – на 84 тисячі на придбання комлектуючих (навісного обладнання). З деяких тракторів навіть компресори знімали, щоб уникнути тендера.

Так ось, можна було придбати за 158 тисяч за одну укомплектовану одиницю техніки з одним договором, а так вийшло по 182 тисячі гривень.

Підрахувавши вартість переплаченого по всім одиницям придбаної техніки, депутатам від “Фронту Змін” стало очевидно – житомирська мерія переплатила за трактори і косарки на 104 тисячі 240 гривень більше ніж їх ринкова ціна.

Гроші “вимиті” з міського бюджету. Де вони зараз перебувають – невідомо. Депутат від “Фронту Змін” Олександр Рабинович подає відповідне звернення та наведені факти можливих зловживань у правоохоронні органи, маючи сподівання їх чесність, принциповість та професіоналізм.