Бердичівлянка Даша Шерстюк отримала заслужену винагороду

Даша Шерстюк мешкає у Бердичеві. Займається танцями, музикою. А футболом – захоплюється.

Коли є відповідний настрій – грає з хлопцями у футбол. Даша – всебічно обдарована дівчинка. Крім вищеперелічних захоплень вона ще й гарно малює та вже у такому юному віці мислить глобально. Даша зайняла третє місце у конкурсі на кращий ескіз пам’ятного знаку житомирському футболу.

12 липня 1912 року задокументовано перший футбольний поєдинок на житомирській футбольній арені. А влітку 2012-го – житомиряни відзначатимуть грандіозну подію футбольного життя міста – житомирському футболу виповниться 100 років.

Бердичівлянка запропонувала навколо футбольного м’яча зобразити планети, нагадавши, що Житомирщина – батьківщина Сергія Корольова

Вчора Даша Шерстюк отримала винагороду за свою творчість. Олександр Коцюбко, голова ЖОФФ вручив дівчинці подарунки – футболку національної збірної України та солодощі. Даша не засмучується, що не здобула перемогу. Каже, що найголовніше те, щоб пам’ятник футболові був поставлений.

А з цим якраз і найбільші проблеми. До дати 100-річного ювілею житомирському футболові залишилося якихось 2 місяці, а влада Житомира ще й досі не визначилась, де має бути встановлений пам’ятник. І це не чиясь забаганка: в багатьох обласних центрах України встановлені аналогічні пам’ятні знаки. 100-річчя місцевому футболові буває один лиш раз і прогавити цей момент і не увіковічнити його через чвари за контроль над “футбольним бюджетом” – вищої міри нахабство.

Складається враження, що ініціативи офіційно визнаної Федерацією Футболу України (яка діє за статутом УЄФА і ФІФА) ЖОФФ, яку очолює Олександр Коцюбко на рівні влади Житомира і області м’яко кажучи, не враховуються. А мали б. Бо футбол треба розвивати, а не грати в зовсім інші ігри.

Сергій Фещенко

Даша Шерстюк з Бердичева отримала заслужену нагороду від ЖОФФ