Це знущання над виробниками тепла й води, – Володимир Дебой

Ситуацію з боргами теплокомуенерго і водоканаду Володимир Дебой назвав знущанням над виробниками тепла й води.

Нагадаємо, житомирський водоканал має заборгованість перед обленерго за спожиту електроенергію у розмірі 30,7 мільйона гривень. Собівартість тарифу для населення – 64 відсотки. Заборгованість із різниці в тарифах перед підприємством складає 56,1 млн. грн.

Нинішній борг “Житомиртеплокомуненерго” – 75 мільйонів гривень. На 1-ше жовтня 2012 року орієнтовний борг за газ складатиме 22-25 мільйонів. Собівартість тарифу по теплу – 70%. Борги держави по некомпенсованих тарифах – 39 мільйонів гривень. Плюс – 20 мільйонів незаконної, за словами директора “Житомирпеплокомуненерго” Дмитра Рогожина, оплати підприємством ПДВ, яке наповнює державний бюджет, і ставить виробника тепла на межу банкрутства, оскільки нічим не перекривається.

Плюс – 7 мільйонів боргу водоканалу перед теплокомуненерго. Раніше цю суму перекривали за рахунок споживання води, але після модернізації мереж теплокомуненерго ця необхідність відпала і, відповідно, почали накопичуватися борги водоканалу.

Міський голова каже, що якби тариф відповідав собівартості і держава виконувала свої зобов’язання перед виробниками тепла і води, проблема була б знята з порядку денного

Але навряд чи варто розраховувати на непопулярні кроки держави напередодні парламентських виборів, в період процвітаючого популізму