День Перемоги 2012 у Житомирі: фоторепортаж

67 років тому закінчилась війна, в якій полягли мільйони українців, яка пройшлась нашою рідною землею, як руйнівна стихія, забравши з собою життя мирних людей.

Україна була в епіцентрі цього нещастя. Житомир у перший же день війни був підданий повітряному бомбарбуванню. За декілька місяців загинули сотні тисяч солдат і мирних. Житомирщина опинилась в окупації. За розповідями наших стареньких селян які пережили війну, у перші місяці окупації німці доволі чемно поводилися з мирним населенням.

Чимало довелося чути розповідей про те, як німецькі солдати лікували українських селянок від тифу, давали хворим дітям таблетки, цим самим рятуючи їх від смерті. Потім німців ніби підмінили – вони наче сказилися: почали убивати, палити, мордувати ні у чому не повинний народ. Старі люди кажуть: якби німці своїми звірствами не налаштували проти себе мирне населення – вони б виграли війну.

Війна має багато темних плям. Сприймати все за чисту монету, і продовжути ковтати пропаганду, очевидно, не варто. Але якщо задуматися, що, справді, було б зі світом, якби тоді перемогли фашисти? Звісно, ж нічого доброго. Бо та ідеологія була людиноненависницька, і місця для “неповноцінних” народів відповідно до расової теорії у ній не було. Українцям у тому числі.

Тому ми ще раз подякуємо воїнам радянської армії за перемогу та пожалкуємо над тим, що вона далась Україні жахливою ціною.

Сергій Фещенко

Фоторепортаж Репортер Житомира:

Актори житомирського драмтеатру зіграли безтурботну молодь, яка почула звістку про початок війни і пішла на фронт

На війну

Над головами житомирян доволі таки небезпечно кружляв спортивний літак

Війна

Свято Перемоги

За постановкою уважно спостерігали діти

Житомирський міський голова Володимир Дебой привітав житомирян з Днем Перемоги

– Ми вже вкотре приходимо сюди, щоб вшанувати подвиг наших дідів, які здобули Перемогу. Дорогі ветерани, у цей святковий день прошу вас одне – живіть! Живіть якомога довше, насолоджуйтесь повагою і любов’ю Ваших рідних і близьких! Бажаю Вам міцного здоров’я, мирного неба, любові і шани від молодого покоління, – сказав Валодимир Дебой.

Житомиряни вшанували героїв Великої Вітчизняної Війни

Монумент Слави весь у квітах

Людей було дуже багато

Про Перемогу забувати негоже, але й не варто забувати що живемо один раз і сьогодні. А навколо – така краса!