Фонд Миколи Оніщука здійснив перші виплати застрахованим школярам Житомирщини

Фонд Миколи Оніщука завершив Благодійну програму страхування школярів у Радомишльському, Малинському, Коростишівському, Володарськ-Волинському, Черняхівському, Брусилівському та Народицькому районах.

Кожна дитина шкільного віку, а це більше 23 тисяч учнів, нині застрахована на тисячу гривень з березня 2012 року по березень 2013 рік від травматизму, каліцтва та нещасного випадку. Договір укладений із Національною акціонерною страховою компанією «Оранта», яка відома своєю стабільністю та добросовісною діяльністю ще з 1993 року.

За словами засновника Фонду, президента Інституту правової політики, рівень дитячого травматизму надто високий. «Вивчивши ситуацію з дитячим травматизмом, я зрозумів, що він надто високий. Здоров’я наших дітей різко погіршив Чорнобиль. Окрім цього, у школах, особливо сільських, через брак коштів, немає спеціально обладнаних спортивних залів. Школярі займаються спортом у малопристосованих приміщеннях, тому, на жаль, отримують травми.

Я буду дуже щасливий, коли жоден страховий поліс не буде використаний за призначенням. Однак, як кажуть,береженого і Бог береже. Нехай дітки ростуть здоровими й щасливими, успішними й ніколи не випробовують власну долю», – наголосив Микола Оніщук.

На жаль, вже відомі 5 страхових випадків, серед яких, окрім переломів та забиття, дуже серйозний – опіки. У Радомишльському районі Артем Свинцицький отримав опіки більшої половини тіла – на Великодні свята хлопчину облило із багаття розжареною гумою. Із страшними опіками Артемка відразу доставили в опіковий центр, за його життя досі борються лікарі, однак лікування потребує чимало коштів.

Так як Фонд Миколи Оніщука застрахував від нещасних випадків всіх школярів Радомишльського району, НАСК «Оранта» вже виплатила страхове відшкодування на лікування хлопчини. Приємно, що на допомогу дитині відгукнулося його рідне село Потіївка – небайдужі люди збирали хто скільки міг. А, через день після трагедії у Потіївській школі проходила зустріч із жителями села президента Інституту правової політики Миколи Оніщука.

Коли він дізнався про біду, яка трапилася із Артемком, відразу вручив опікуну хлопчика грошову підтримку.

Фонд Миколи Оніщука, колектив НАСК «Оранта» та всі односельчани Артемки щиро бажають йому швидкого одужання!