Гриценко у Житомирі підписав меморандум з рухом “Чесно”

Сьогодні у Житомирі був підписаний меморандум за чесні вибори до Верховної Ради України 2012-го року між коаліцією ГО, які заснували рух “Чесно” і обласною організацією ПП “Громадянська позиція”.

“Громадянська позиція” Анатолія Гриценка приєднується до когорти організації, які об’єдналися, щоб контролювати чесність виборчої кампанії та самих виборів. Координатор руху “Чесно” на Житомирщині Володимир Піньковський каже, що підтримку напрямку діяльності, яким йде рух “Чесно” (а це моніторинг кампанії та самих претендентів на депутатські крісла від Житомирщини на відповідність критеріям доброчесності), висловили більшість політичних партій, які братимуть пряму участь у виборчій кампанії.

А ось – “Громадянська позиція” перша з політсил, з якою рух “Чесно” підписав на Житомирщині меморандум про координування зусиль, щоб у парламент наступного скликання знову не пройшли казнокради, корупціонери, далекі від народа і совісті люди, – каже Володимир Піньковський

Анатолій Гриценко говорив про владу, яка втратила легітимність у очах народу, яка замість системних реформ займається шулерством.

– Янукович – людина без переконань, – каже житомирським журналістам Гриценко. – З 2004-го року він 7 разів змінював свою позицію щодо статусу російської мови – то вона має бути державною, то взагілі тему не піднімали. Зараз перед виборами, щоб сподобатися виборцям зі сходу, знову починають спекулювати на мові. Про що це свідчить? Про те, що місце сидіння людини визначає її точку зору. Про який стержень, яку громадянську позицію “гаранта” може йти мова?

Критикує Гриценко останні соціальні ініціативи Президента. “У грудні минулого року, коли формували бюджет жодних ініціатив не було. Микола Янович божився, що у нас “німає” грошей. Пройшло 2 місяці і Президент виходить з ініціативами мільярдів на 30. Так я хочу спитати: у нас що, економіка пішла вгору, чи інвестиції були залучені, звідки гроші?”, – запитує Гриценко.

Щодо грошей, то їх у “Громадянської позиції” не багато. Партія не висить на біг-бордах, Гриценко пересувається без особистої охорони, каже, що живе не дуже вже й заможно, на ток-шоу не ходить, бо там одні й ті самі “персонажі”, недопустити яких у майбутній парламент – головне завдання виснаженого наругою над парламентаризмом в Україні суспільства, яке вже стомилося дивитися на диригента з кнопкодавами від провладної партії.

Сергій Фещенко

Меморандум руху “Чесно”, підписаний “Громадянською позицією” на Житомирщині

Віктор Ткачук та Олександр Величко – опора “Громадської позиції” Анатолія Гриценка на Житомирщині