Коростенські чорнобильці поскаржилися Януковичу і Рижуку

Чорнобильці з Коростеня надіслали Президентові України та голові Житомирської облдержадміністрації відкритого листа.

Лист до голови Житомирської обласної державної адміністрації

Шановний Сергій Миколайович!

Ваша концепція, стосовно остаточного вирішення проблем чорнобильських зон, несе в собі раціональні зерна. І дай Боже, щоб вони проросли. Але щоб врожай був хорошим, мабуть необхідно враховувати не стільки техногенний, як людський фактор. А точніше – не стільки людський, як бюрократичний.

Подолати бюрократів в зонах неможливо, бо в більшості своїй вони є «ліквідаторами» та «інвалідами» Чорнобиля. Прорвати цей бюрократичний оборонний вал не може і міністр соцполітики С.Л.Тигіпко. Тому було б доречніше, щоб інститут стратегічних досліджень розробив методику виявлення фіктивних ліквідаторів та інвалідів. Може треба звернутись до ВОЗ (всесвітня організація здоров’я), щоб запросити іноземних медиків для перевірки кожного інваліда Чорнобиля по всій Україні? І це обійдеться значно дешевше тих сум, які щомісячно виплачуються втратившим працездатність чорнобильцям, які здатні штурмувати і розносити в друзки будь-яку державну установу.

Повертаючись до Вашої концепції необхідно зазначити, що в ЗМІ на місцях вона не находить підтримки ні у вигляді теледебатів, ні як інтерв’ю на радіо, чи як стаття в газеті. Якщо я, як автор цього звернення до Вас, звернусь до Вашого однопартійця Максименка А.О. з пропозицією це звернення опублікувати, то він, як керівник ЗМІ Коростень-медіа і депутат міської Ради побіжить радитись до цензорів від КПУ і ніколи не надрукує.

Складається враження, що Максименко А.О. ніякий не регіонал, а пристосуванець. Бо коли комуністи Коростеня, ще на початку року, розпочали передвиборчу кампанію на користь митника М.Тимошенка на міських зборах ГО інвалідів «Союз Чорнобиль України», то це відразу було висвітлено в усіх місцевих ЗМІ, якими керує А.О. Максименко. Дійшло навіть до смішного, коли з’ясувалось, що благодійнику мільйонеру М.Тимошенку співали дифірамби на зборах організації, якої в принципі не існує. Бо вона ніде не зареєстрована. Чому про це не знав, як журналіст, А.О.Максименко невідомо. Як і невідомо, яким чином М.Тимошенко зробив так, що на завершення хірургічного відділення лікарні в Коростені було отримано 11, 5 млн. грн.

З такого рекламою кандидата в депутати Верховної Ради від КПУ, кандидату від партії Регіонів нема вже на що надіятись в цьому окрузі. Мабуть керівництву партії Регіонів, після того, як митнику дали добро, було б доцільно висунути Максименка А.О. в кандидати депутатів Верховної Ради в тому ж окрузі, де й Тимошенко. Щоб він спромігся виправити свої помилки під час передвиборчих перегонів.

Та досить вже про Максименка. Хоча на мою думку, Ваша, Сергій Миколайович, концепція тільки тоді буде втілена в життя, коли стане відома всім людям і буде обговорюватися в кожному куточку українського Полісся. Якщо народ буде знати чисту правду про розжирілих чорнобильських лжеінвалідів, то він буде вимагати, щоб вкрадене у держави було відшкодовано для впровадження дієвої гуманітарної політики, основаної на принципах справедливості і любові до рідного краю.

Віталій Юшкевич, голова Ради Коростенської міської ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи»

_____________________________________________________________________________

Відкритий лист до Президента України

Віктор Федорович! Народ України має законне право знати:

коли буде покладено край пограбуванню державного бюджету лже-інвалідвами та лже-ліквідаторами;

чи будуть покарані ті медпрацівники, які за хабарі розмножували лже-інвалідів;

коли ці «п’явки» повернуть державі награбоване;

хто в Коростені включений в реєстр на отримання безкоштовних ліків;

чому так мало путівок для оздоровлення дітей північних районів Житомирської області;

хто врешті-решт зробить перепис та ревізію такого об’єднання як ГО Інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

по-якому праву міські та районні ради створюють, за рахунок місцевих бюджетів, великі штати працівників абсолютно збиткових ЗМІ. І+ надають цим працівникам статус держслужбовців з відповідними пенсіями;

чи будуть виявленні багатоходові комбінації з переселенням та отриманням житла в чистих зонах, а також судові рішення на отримання чорнобильських компенсацій по декілька разів одними і тими ж особами;

чому Вашу позицію, стосовно вирішення чорнобильських проблем, (окрім голови Житомирської обласної державної адміністрації С.М. Рижука), не підтримують місцеві депутати від Партії Регіонів та коаліції;

чому безпідставно засекречені документи, які засвідчують, що дана особа була дійсно ліквідатором. Така ситуація потребує ретельного і термінового розслідування з боку не тільки ГПУ, а й СБУ. І чи не вважаєте Ви доцільним притягнути до відповідальності тих осіб, які керували підприємствами ігноруючи збереження архівів, що призвело до повної неможливості робити достовірними перерахунки заробітної платні тим, хто був призваний на ліквідацію аварії як резервіст.

Від Коростенської міської громадської організації «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи»

Голова організації: Данильчук О. І
Голова Ради: Юшкевич В. Ф