Міська влада прокоментувала житловий скандал у Житомирі

Міська влада відреагувала на матеріал «У Житомирі пенсіонерка вибиває стіну, щоб потрапити до власної квартири».

На публікації в Інтернет-виданнях «У Житомирі пенсіонерка вибиває стіну, щоб потрапити до власної квартири» управління житлового господарства міської ради повідомляє наступне:

Житловий будинок №6 по вул. Черняховського не перебуває у комунальній власності міста, а знаходиться на балансовому обліку та обслуговуванні ДП «Житловик» фірми ВАТ «Житомирінвест».

За клопотанням керівництва ДП «Житловик» фірми ВАТ «Житомирінвест», рішенням міськвиконкому від 13.11.08 №811 «Про надання будинкам, які мають статус гуртожитків, статусу житлових» гуртожитку по вул.Черняховського, 6 було надано статус житлового будинку, що дало можливість мешканцям будинку скористатись правом на приватизацію займаних житлових приміщень, згідно з Законом України «Про приватизацію державного житлового фонду».

Гр. Степанюк О. І. проживає та зареєстрована в квартирі №10 по вул. Черняховського,6 та має ордер на цю квартиру.

У відділі приватизації державного житлового фонду управління житлового господарства міської ради та КП “Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації” право власності на квартиру №10 по вул. Черняховського, 6 не зареєстровано.

Виходячи з викладеного вище гр. Степанюк О. І. має право на приватизацію кв. №10 по вул. Черняховського,6.

Корольовським районним судом м. Житомира розглядалась справа за позовом заступника прокурора м. Житомира в інтересах Степанюк О. І. до Житомирської міської ради, ДП “Житловик” ВАТ фірми “Житомирінвест” та власників квартири №11 про визнання недійсним свідоцтва про право власності на житло на кв. № 11 по вул. Черняховського, 6.

Рішенням Корольовського районного суду в позові заступника прокурора в інтересах Степанюк О. І. відмовлено в повному обсязі за безпідставністю.

Джерело: Zthata