На Житомирщині чиновник райадміністрації вкрав два автомобілі, нібито списані на металобрухт

Співробітники відділу боротьби з корупцією Управління боротьби з організованою злочинністю Житомирської області викрили в адміністративному правопорушенні одного з керівників Коростенської райдержадміністрації.

Як повідомив начальник УБОЗ Житомирської області Ігор Заєць, чиновник, порушивши Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції», організував цілу схему привласнення двох автомобілів – ВАЗ-2121 і ГАЗ-31029. Згідно з документами машини, які перебували на балансі райадміністрації, були списані і здані на металобрухт. Проте насправді держслужбовець зобов’язав керівників двох сільськогосподарських підприємств підготувати більше 2 тонн металобрухту, який згодом був зданий в пункт прийому замість зазначених автомобілів. Самі ж машини перейшли у власність посадової особи.

Протокол про виявлене даному адміністративне правопорушення передано до суду, інформують “Факти”. Законодавством за скоєння таких дій передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 150 до 500 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно одержаної неправомірної вигоди матеріального характеру.