На Житомирщині функціонують 74 притулки для безпритульних тварин – а собаки і досі бігають зграями

За повідомленням головного управління ветеринарної медицини в Житомирській області, для зменшення чисельності безпритульних собак і котів при державних ветеринарних установах в кожному із адміністративних районів облаштовано притулок для тимчасової перетримки собак і котів.

Всього в області функціонує 74 таких притулки, де перебувають тварини після вакцинації проти сказу та стерилізації. Із початку року у притулках стерилізовано та вакциновано проти сказу 1003 безпритульні тварини.

До вирішення питань гуманного поводження з безпритульними тваринами все активніше долучаються приватні підприємці та комунальні служби. Так, на території приватної клініки «Айболит» ( Бердичів) створений притулок для тимчасової перетримки тварин. Клініка за власні кошти проводить стерилізацію та утримання безпритульних тварин.

В Коростені створено комунальний притулок, в якому утримується і доглядається 73 тварини, в селищі Брусилів функціонує притулок на 30 тварин, у місті Малин триває будівництво притулку для утримання тварин.

Державна ветеринарна служба області співпрацює з усіма зацікавленими службами щодо вирішення проблеми безпритульних тварин.

За матеріалами: RuporZT

______________________________________________________________________________

Це все, звичайно, дуже добре, але чому собаки бігають зграями по місту?! Стільки притулків, і стільки покусаних людей…