На Житомирщині медик судиться з лікарнею

Не тривіальна справа зараз розглядається в Бердичівсьому міськрайонному суді протягом кількох місяців.

Медичний працівник міської лікарні, співробітник акушерського відділення Інна Леонтіївна Святецька, намагається відновитись на своїй посаді через суд.

Під час судових засідань, з’ясувалось, що репутація медика постраждала від скарг пацієнток на невиконання нею своїх лікарських обов’язків. Невдоволення жінок для лікарки вилилось у догани, а згодом і у звільнення з посади. Однак лікарка не згодна з позицією лікарні і думкою пацієнток, тож намагається відновитись на роботі через суд.

На засіданні, яке відбулось днями, з’ясувалось чому саме медик судиться з лікарнею – вона стверджує, що її звільнили незаконно, бо в день її звільнення у неї був лікарняний. Лікарка виступаючи на суді, стверджувала, що всі претензії з боку пацієнток – це наслідок негативного ставлення до неї керівництва лікарні.

Які ж саме скарги пацієнток змусили лікарню звільнити свого працівника – таке питання мучило присутніх в залі засідань.

За словами лікаря, вона отримала догани через загибель дітей у породіль в яких вона приймала пологи. Після цих випадків її кілька разів переводили працювати в амбулаторію сімейної медицини.

В обох випадках керівництво лікарні проводило службове розслідування і винесло догани медику, пропонуючи перевестись на дільницю. Апогеєм всіх перипетій стало засідання профкому лікарні на порядку денному якого піднімалось питання про звільнення лікарки. Від отриманого стресу, в жінки піднявся тиск і вона одразу ж після засідання поїхала в Коростень, де звернулась до медиків міської лікарні.

Колеги з Коростеня, оглянувши пацієнтку, дійшли до висновку про необхідність лікування в стаціонарі, але тут лікарці зателефонували з Бердичівської міської лікарні з проханням ввечері завітати у відділ кадрів. Приїхавши в рідне місто, вона була ошелешена звісткою про звільнення і просто забула повідомити про наявність лікарняного листка.

А отримання дітьми під час пологів травм (в обох випадках у дітей була асфексія важкого ступеню при народженні та кома ІІІ ступені) вона прокоментувала слабкою пологовою діяльністю у породіль та наголосила на тому, що вона писала пояснювальні записки, де й описала ці випадки. А всю ситуацію характеризує, як упереджене ставлення до неї, як до спеціаліста.

Представник міської лікарні та адвокати лікарки, по черзі доводили судді та присутнім істинність сказаного, або наштовхували на думку про неймовірність і абсурдність деяких фактів справи. Остаточну ясність в розгляд мають внести свідки, яких планують запросити на судове засідання, що відбудеться 6 червня.

Анна Павловська, Ріо Бердичів