На Житомирщині міліціонери побились з селянами до крові і струсів (відео)

На Житомирщині в селі Бистрик співробітники міліції влаштували бійку з місцевими селянами.

Троє сільських хлопців, які потрапили під міліційні кийки, опинились у лікарні із рваними ранами, забиттями і струсом мозку. Із боку правоохоронців поранених двоє, один – із відкритою черепно-мозковою травмою, повідомляє ТСН.

Ареною бою стала площа біля сільського магазину, де зазвичай збирається сільська молодь. Того дня сюди приїхала скуповуватися заїжджа компанія. За словами селян, гостям не сподобалося, що їхню машину розглядав один із місцевих. Після невеликої сутички приїжджі повернулися з підмогою та нунчаками.

“Відкрив багажник, взяв кийок і почав кричати: “Всім до стіни”. Потім вже вони підбігли і почали нас бити. Спочатку кулаком вдарили, потом палицею, почали ногами збивати, звалили на землю”, – розповів постраждалий Олександр Єськов.

Далі, розповідають селяни, з машини вибігли шестеро чоловіків і почали бити всіх без розбору.

Розборонити дві компанії самотужки селяни не могли, тож викликали міліцію. Навіть і не здогадуючись, що однією із сторін конфлікту і були правоохоронці, щоправда у цивільному.

Лише після того, як приїжджі почали кричати, що вони з міліції, селяни зрозуміли з ким мають справу.

Як вдалося з’ясувати, із шести приїжджих троє були міліціонерами. Це підтвердили у прес-службі Житомирської міліції. Там і пояснили – їхні співробітники в селі Бистрик святкували хрестини.

“Вони були поза службою, без форменного одягу і без будь-яких спецзасобів чи ще чогось”, – зазначила керівник прес-служби МВС у Житомирській області Алла Ващенко.

Самі міліціонери з журналістами спілкуватися відмовилися. Їхні колеги подробиць конфлікту теж не розголошують.

Лише повідомили, що одного з учасників бійки з міліції вже звільнили, ще один сам подав рапорт на звільнення. Нині за фактом хуліганства прокуратура порушила кримінальну справу. Тим, кого визнають винними, загрожує до двох років позбавлення волі.