На Житомирщині міліція знищила 400 пакетів кави

Днями за рішенням суду правоохоронці утилізували 400 двохсотграмових пакетів кави доволі відомої на українському ринку торгівельної марки на загальну суму понад 14,5 тисяч гривень.

А все через те, що кавовий продукт не мав жодного відношення до вказаного на упаковці виробника.

Двадцять ящиків з фальсифікованою кавою було вилучено працівниками управління боротьби з економічними злочинами УМВС України в Житомирській області в одному з районних центрів.

Власниця фальсифікату розповіла, що придбала партію кави з метою подальшої реалізації її на Житомирщині. Будучи приватним підприємцем, жінка займалася розповсюдженням харчових продуктів по торгівельним точкам району. Каву в неї замовляли також вуличні торговці, що зазвичай у скверах, парках та ринках пропонують напої «на розлив».

“Те, що це фальсифікат, можна було побачити навіть неозброєним оком, – говорить керівник відділу УДСБЕЗ УМВС України в області Анатолій Корчемлюк. – Дана торгова марка не випускає свою продукцію в упаковках по 200 грамів. Маркування теж не відповідає чинним вимогам”.

Вмістом вилучених упаковок займалися експерти з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, які своїм висновком офіційно підтвердили, що гранули з пакунку дійсно є кавою, проте дуже низької якості.

Відтак за порушення кримінального законодавства було порушено кримінальну справу за ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КУ України. Після винесення судом рішення про знищення фальсифікату працівниками міліції в присутності компетентної комісії каву було належним чином утилізовано, інформує СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Отож, якщо вирішите посмакувати кавою «на розлив» посеред міського проспекту, будьте обережними. Виявляється, задоволення це сумнівне, втім, як і вміст пластикового стаканчику. А от купуючи каву в магазині, радять правоохоронці, не соромтеся ретельно роздивитися упаковку. Адже фальсифікат можна виявити навіть не розкриваючи пакунку. Уважно придивіться до маркування: на упаковці обов’язково повинні вказуватися вичерпні відомості про виробника та самий продукт, має бути чітко вказаний строк його придатності та реалізації. І якщо, читаючи, ви помітите грубі помилки в написанні слів, можете навіть не сумніватися, що тримаєте в руках фальсифіковану продукцію.