На Житомирщині офіцер міліції, захищаючи себе та дружину, застосував зброю

У суботу, 12 травня близько 18.00 до Житомирської міліції надійшло повідомлення від працівника обласного управління, старшого лейтенанта міліції, про те, що цього ж дня у ході сутички з незнайомими людьми ним було використано спецпристрій.

В ході перевірки встановлено, що правоохоронець на власному автомобілі, за кермом якого перебувала дружина, їхали з селища Озерного у напрямку Житомира. Під час руху, неподалік селища Скоморохи, жінка раптово відчула себе недобре і з’їхала з проїжджої частини у поле, засіяне ячменем.

До автомобіля підійшли двоє чоловіків, як з’ясувалось жителів Озерного, які були незадоволені місцем зупинки машини.

Виник конфлікт, у ході якого один з чоловіків почав наносити міліціонерові удари руками в область голови. З метою припинення протиправних дій та захисту себе та дружини старший лейтенант міліції застосував спецпристрій для відстрілу патронів з гумовими кулями, зробивши постріли у сторону нападника.

Обоє учасників конфлікту отримали тілесні ушкодження. За попередніми висновками медиків, працівник міліції – закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні забої м’яких тканин голови. Інший чоловік – непроникаюче поранення м’яких тканин передньої стінки грудної клітини зліва та непроникаюче поранення поперекового відділу праворуч. Обох госпіталізовано до лікувальних закладів.

Жоден з учасників інциденту за висновками відповідних досліджень не перебував у стані алкогольного сп’яніння. За даним фактом прокуратура Житомирського району проводить перевірку.

Джерело: RuporZT