На Житомирщині перед засудженими виступали фіналісти телевізійного проекту «Україна має талант»

8 травня у Райківській виправній колонії (№73) для засуджених та співробітників колонії відбувся незвичайний концерт.

Перед новою для себе публікою виступили дітки з Бердичівського реабілітаційного центру для дітей з обмеженими фізичними можливостями «Промінчик» та бердичівської Зразкової циркової студії «Жанр».

Маленькі учасники концерту порадували глядачів своїми піснями та цікавими цирковими номерами. Аліна Півень, Ярославна Вусата та Владислав Доробалюк з «Промічника» співали пісні про найдорожчих людей на світі – маму і тата, а також про найбільший скарб, який дається людині – про власну родину.

Учасники циркової студії «Жанр» – фіналісти телевізійного проекту «Україна має талант» Настя Шиманська та Юра Кузинський продемонстрували глядачам акробатичні та гімнастичні номери, які викликали у всіх надзвичайних захват. До речі, бердичівська циркова студія «Жанр» – єдиний в Україні цирковий колектив, у котрому проходять реабілітацію діти з фізичними ускладненнями.

Ми всі дуже глибоко зворушені сьогоднішнім виступом цих талановитих дітей, – сказав після концерту начальник колонії Станіслав Шафранський, – дуже багато засуджених виросли у неблагополучних родинах або самі були ініціаторами створення таких родин, при цьому, як показав час та їхні вчинки, не задумуючись на майбутнім своїх дітей. Сьогодні ми всі побачили, що яким би не був строк, він дається взнаки, і більшості засуджених є сьогодні над чим подумати.

На завершення концерту маленьким артистам вручили особливі подарунки – сувеніри, які виготовили своїми руками засуджені спеціально до цього заходу, а також солодощі та іграшки.

Віталій Бабич, головний спеціаліст управління Державної пенітенціарної
служби України в Житомирській області