На Житомирщині в школах продавали наркоту

40-річний житель Криму організував злочинну групу у складі чотирьох осіб, які займалися розповсюдженням на території Житомирщини особливо небезпечного наркотику – героїну.

Наприкінці минулого року відносно ділків було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.307, яку наразі після затвердження обвинувального висновку передано до суду.

У ході проведення досудового слідства встановлено, що упродовж жовтня-грудня 2011 року членами злочинної групи незаконно розповсюджено на території Житомирщини не менше 200 гр наркотиків. Основними місцями, де наркоділки розвернули свою небезпечну діяльність, стали розважальні і навіть навчальні заклади. Якщо організатор групи, будучи громадянином іншої держави, тимчасово мешкав у Сімферополі, то інші троє учасників – були жителями Бердичева.

З мінімальної партії у 100 гр за цінами чорного ринку наркозбувачі отримували до 30 тисяч гривень. У своїй діяльності вони дотримувались суворих правил конспірації, використовуючи у телефонних розмовах умовні позначення наркотиків, як то «документи» чи «запчастини». Самі ж партії поставлялись на Житомирщину з Криму, як правило, через знайомих або провідників електропотягами у вигляді продуктових передач від імені вигаданих осіб. Десь на дні такої сумки з варенням чи фруктами лежав небезпечний порошок, про який знали лише постачальник та отримувачі товару.

Кожен із учасників групи знав та чітко виконував свої завдання: від налагодження поставок героїну – до реалізації доз серед підлітків та молоді. Зараз учасникам злочинної групи загрожує реальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області