На Житомирщині закриваються ресторани

Кількість об’єктів ресторанного господарства за рік в нашій області скоротилася майже на сотню.

Кількість посадочних місць в них зменшилася на 9 тисяч, або на 20%. Загалом на Житомирщині мережа ресторанного господарства юридичних осіб нараховує 256 їдалень, 199 кафе, закусочних та буфетів, 48 барів і 12 ресторанів. Загалом кількість місць для обслуговування в цих закладах складає 38 тисяч.

Такі цифри оприлюднила обласна служба статистики. Також повідомляється про деяке скорочення мережі роздрібної торгівлі:

“Проти попереднього року загальна кількість магазинів скоротилася на 16 магазинів, а торгова площа зменшилася майже на 500 кв. м. Мережа напівстаціонарних об’єктів торгівлі протягом 2011 року скоротилася на 7% або 24 одиниці”, – розповіла Зоя Павленко – головний економіст відділу статистики внутрішньої торгівлі управління статистики в області.

Житомирська Хвиля