На Житомирщині затримали професійних домушників

Наприкінці квітня оперативники карного розшуку затримали двох чоловіків, які з грудня минулого року гастролювали по чотирьох районах Житомирської області, обкрадаючи квартири місцевих жителів.

В один з вівторків Олександр Іванович, мешканець Коростеня, отримав зарплату і повернувся додому після роботи. Чоловік відкрив замкнені двері ключем і, як ні в чому не бувало, ввійшов у свою квартиру. Дружини вдома не було, незадовго до його приходу вона поїхала в село до родичів. Господар поїв, походив порожніми кімнатами і ліг спати, навіть не підозрюючи, що його квартиру обікрали.

Наступного дня зателефонувала дружина і поцікавилася, чи брав Олександр Іванович гроші із заначки, що зберігалася у шафі. Той відбувся жартами, мовляв, я тут зарплату отримав, з чого б це мені по схованкам сновигати.

Коли ж у п’ятницю дружина повернулася додому, то розповіла чоловікові, що з шафи зникли всі грошові заощадження

Якщо і чоловік не брав, отже, сталося щось недобре. В черговий раз оглянувши свою квартиру, господарі не помітили нічого дивного: більше не пропало нічого, крім грошей. Навіть золото, яке перебувало на видному місці в іншій кімнаті, залишилося неторканим. Підозри, що хтось таки побував у їхньому домі, виникли у господині тільки після того, як в нижньому відділенні шафи вона виявила розкидані документи і банківські картки.

У міліції правоохоронці історії не здивувалися, а повідомили заявникам, що вони стали черговими жертвами злодіїв-домушників

Тим не менше міліціонерам все ж таки затримати зловмисників у Новограді-Волинському.

Обидва затриманих – жителі Запоріжжя. Один з них неодноразово судимий за здійснення квартирних крадіжок. Встановлено, що на Житомирщину гастролери-домушники навідувалися періодично з єдиною метою. Вибираючи квартири діяли не за чиєюсь «наводкою», а спираючись на чималий досвід в злодійстві такого роду. Вхідні двері відкривали відмичками, а у схованках шукали виключно гроші та золото. Обстановку в квартирах навмисне намагалися не порушувати, як, власне, і не залишати слідів свого перебування на місці злочину.

Як тільки справу було зроблено, акуратно зачиняли двері на замок і забиралися геть

За фактами всіх злочинів порушено кримінальні справи за ч.3 ст.185 (Крадіжка з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України. Нині гастролерам-домушникам загрожує тюремний строк до шести років.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області