На Житомирщині затримали студента, який торгував наркотиками

У Бердичеві порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 307 (Збут наркотичних засобів) Карного кодексу України відносно юнака, якого міліціонери затримали поблизу одного з навчальних закладів районного центру.

Правоохоронці задокументували, як хлопець передав чоловікові сірниковий коробок з коноплею, отмавши за це замовлену суму грошей.

Затриманий розповідає, що навчається в Житомирі. В Бердичів приїжджає на вихідні додому до бабусі й дідуся, що вже впродовж тривалого часу фактично займаються його вихованням. Мати ж близько десяти років тому поїхала за кордон на заробітки та з тих пір і не навідувалася до сина. Хоча матеріальну допомогу з далеких країв систематично пересилає. За материні гроші юнак навіть новенького мопеда нещодавно зміг придбати.

Проте хлопець вирішив самотужки заробити копійчину. Хоча для збагачення обрав доволі сумнівний шлях – збуту наркотиків. Який наркотик найбільш популярний серед молоді, юнакові було відомо. Отож і взявся розповсюджувати саме коноплю.

Сам якось спробував покурити «травичку», – говорить затриманий. – Не сподобалося… Але, якщо інші купують, значить це їм підходить…

Щоб придбати дозу коноплі, з хлопцем зв’язувалися по мобільному телефону, далі домовлялися про зустріч. Сірниковий коробок із сухою нарковмісною рослиною коштував потенційному покупцеві близько 150 гривень.

За словами начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області Руслана Бриля, наразі слідство встановлює інші факти збуту наркосировини, до яких причетний затриманий хлопець. Правоохоронці також з’ясовують, звідки хлопець діставав наркотики для продажу. За чинним карним законодавством юнакові загрожує від шести до десяти років позбавлення волі.

Джерело: 0412.in.ua