На Житомирщині затримали зухвалого розбійника, який обікрав магазин, викрав Камаз, стріляв з рушниці у людей

Пошук пригод після прийнятих на душу міцних напоїв – на жаль, дуже поширене явище.

Нагадаємо, що два дні тому в лікарню Андрушівки були доставлені двоє чоловіків з вогнепальними пораненнями дотичного та проникаючого характеру. Про це було повідомлено і в міліцію.

Слідчо-оперативній групі, що прибула в лікарню, постраждалі, один з яких житель іншого регіону України, другий – житель Житомирщини, розповіли, що займалися тут скуповуванням картоплі в місцевого населення і пересувалися на автомобілі КАМАЗ. В одному з сіл району чоловіки вирішили заночувати прямо в кабіні машини.

Спросоння почули, як хтось зовні постукав

Коли ж чоловіки відкрили двері, то з темряви пролунали постріли, і поранені скупники кинулися врізнобіч. Нападники так само швидко ускочили в кабіну КАМАЗа і зникли на ньому в невідомому напрямку.

Вже через годину оперативники виявили викрадений КАМАЗ у лісі неподалік від місця події. На місці, де потерпілі зупинилися на ночівлю, знайшлися стріляні гільзи, за висновком експертів, призначені для стрільби з гладкоствольної мисливської рушниці.

У ту злощасну ніч у тому ж селі Червоному, де стався зухвалий злочин, обікрали місцевий магазин. Його власниця повідомила в міліцію, що хтось проник у приміщення з тильної сторони будівлі. З прилавків зникли солодощі та алкогольні напої, а з підсобки винесено ноутбук. Сліди пальців рук, вилучені експертами в приміщенні обікраденого магазину, були ідентичні до виявлених слідів у кабіні викраденої машини.

Вже до кінця дня 23 травня міліціонери затримали першого підозрюваного, яким виявився 30-річний житель села Червоного. Молодий чоловік уже був раніше судимий за крадіжку, але тоді суд покарав його умовно. На питання правоохоронців затриманий відповідав знехотя і постійно змінював свідчення. А вкрай заплутавшись у власних словах, узяв і зізнався у причетності до скоєння злочинів.

За словами затриманого, в той день вони веселою компанією щось святкували. На відпочинок взяли із собою рушницю, щоб постріляти в пивні банки. Ближче до вечора, коли п’яна компанія почала розходитися, він і ще один 23-літній односельчанин згадали про свої наміри. Але стріляти по банкам було вже набридло. Зате у неабияк захмелілі голови чоловіків прийшла ідея навідатися до місцевого магазину. Перешкоду у вигляді навісного замка через пізній час товариші вже не помітили.

Зрадівши своїми сумнівним героїзмом і безкарністю, чоловіки подалися шукати пригод ще. Ось тут і помітили на сільській вулиці КАМАЗ. Рішення рушницею налякати чоловіків, що сиділи в кабіні, здалося дуже дотепним. Поранивши дійсно переляканих людей, молодчики самі забралися в кабіну і поїхали селом.

Правда, заїхали недалеко: професійної майстерності водіїв вистачило тільки до першого-ліпшого рівчака

Зараз оперативники встановлюють місцезнаходження 23-літнього підозрюваного і вживають заходів щодо його затримання. За вчинення тяжких злочинів, скоєних заради забави, чоловікам загрожує чималий тюремний строк.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області