На Житомирщину з’їхалися найкращі студенти України

У суботу, 12 травня на базі Житомирського національного агроекологічного університету відбувся XIV всеукраїнський зліт іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК ХХІ століття» серед студентів ВНЗ I-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Перший зліт кращих студентів-аграріїв відбувся у 1999 році за ініціативи Міністерства і Всеукраїнського благодійного фонду підтримки сільської молоді «Надія XXI століття». Нині він проводиться на виконання державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2009–2015 роки.

У цьогорічному зібранні, яке випало приймати Житомирщині, взяли участь близько 260-ти студентів з усіх областей, які отримали іменні стипендії Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, обласних та районних державних адміністрацій, видатних учених і науковців, відмінники навчання вищих навчальних закладів аграрного спрямування.

Сьогодні Президент України Віктор Янукович, Кабінет Міністрів та профільне міністерство все роблять для того, щоб створити сприятливі умови для навчання і працевлаштування на селі талановитої молоді.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан від імені керівників області Сергія Рижука та Йосипа Запаловського привітав учасників заходу на житомирській землі і розповів, чим вона славетна.

На урочистостях студентів нагородили за високі досягнення у навчанні й активну життєву позицію почесними грамотами Міністерства аграрної політики та продовольства України, ЦК профспілки працівників агропромислового комплексу

У рамках заходу відбувся заключний етап конкурсу «Кращий студент року». Проводилися семінари, круглі столи, виставки, зустрічі з видатними вченими та працівниками агропромислового комплексу, дискотеки, концертні шоу-програми.

А також візити до Житомирського національного агроекологічного університету, екскурсії промисловими, переробними та сільськогосподарськими підприємствами Житомирщини, знайомство з їхньою роботою, дегустація продуктів

Зокрема, розділившись на групи, студенти побували у Коростені, оглянули молочний комплекс у Новограді-Волинському, овочесховище села Краснопіль Чуднівського району, новий елеватор «Нібулон» у Великих Коровинцях, промислові підприємства Володарськ-Волинського району, дегустували продукцію Житомирського маслозаводу «Рудь».

Прес-служба облдержадміністрації