Пісні, які заспівають на Євро-2012 (відео)

Поляки на чемпіонаті будуть співати дитячу пісеньку, німці – суворий рок, а українці – танцювати під реггі.

На початку травня поляки шляхом SMS-голосування вибрали офіційний гімн польської збірної на Євро-2012. Правда, запеклі дискусії з приводу обраної на Євро-2012 пісні ведуться в Польщі до цих пір. Адже більшість експертів робило ставки на групу «Wilki», Марилю Родович, але поляки проголосували за сільський аматорський колектив «Jarz?bina» (Горобина).

Тепер польські вболівальники на Євро-2012 будуть підспівувати вісьмом тіточкам, які завзято виводитимуть Koko Euro Spoko.

На початку ж травня в Україні був представлений відеокліп офіційного гімну Євро-2012, який відбудеться в Україні та Польщі. Пісню Endless Summer виконала співачка Oceana. Правда, злостивці відразу відзначили, що в кліпі дуже вже мало видів українських міст, зате в надлишку океанських пейзажів і темношкірих танцюристів.

Однак в Україні є не тільки офіційний гімн Чемпіонату. Про свої наміри написати пісню до Євро-2012 в Україні заявляло чимало виконавців, а Руслана навіть записала пісню «Давай, грай!», яку сама ж назвала «піснею-кричалкою» для футбольних вболівальників.

Була в Україні і спроба влаштувати конкурс на «народний хіт» до Євро-2012. Переможцем конкурсу «Єврохіт – пісня для країни, гордість історії!» став 27-річний Дмитро Голуб з Житомира з піснею «Вболівай!». Правда, з моменту нагородження автора минуло вже два місяці, а хітом пісня до цих пір не стала.

Втім, до Євро-2012 пишуть пісні не тільки в Україні та Польщі. Пропонуємо добірку «еврохітов для єврочемпіонату», створених у різних куточках Старого Світу.

З цією піснею на Євро-2012 поїдуть представники Великобританії

Португальський гімн до Євро-2012

Іспанські вболівальники будуть підбадьорювати своїх футболістів за допомогою цієї пісні

Офіційний гімн Ірландії на Євро-2012

А ось це пісню будуть співати під час Чемпіонату німецькі фанати

За матеріалами: “Коментарі”