Польща присвоїла високе звання житомирянину

Польща оцінила внесок нашого земляка в розвиток полонійної культури на Житомирщині.

Напередодні свята Дня полонії і поляків, які проживають за кордоном, а також Дня Конституції Польщі, сусідня країна відзначила голову Житомирської обласної громадської організації “Польське культурно-освітнє товариство”, художнього керівника Польського театру та Польської студії театральної імені Ю.І.Крашевського у Житомирі, провідного майстра сцени Житомирського обласного академічного музично-драматичного театру Миколу Варфоломєєва.

Йому присвоєно почесне звання Заслужений діяч культури і мистецтв Польщі. “Для мене це було несподіваною новиною, – емоційно розповів Микола Варфоломєєв. – Відповідне подання до Міністерства Закордонних справ вийшло не з Житомира, а зі Львова від голови Федерації польських організацій на Україні пані Емілії Хмєльової.

В 2008 році зусиллями Миколи Варфоломєєва в Житомирі був відроджений Польський театр. За ці роки його творчий колектив поставив 8 вистав, двічі достойно представляв Житомир на Міжнародному фестивалі польських театрів у Вільнюсі, разом із житомирським єврейським театром Єврейський бульвар взяв участь у Міжнародному фестивалі єврейських театрів Блукаючі зірки, побував на гастролях в різних містах України.

Житомирська Хвиля