Прогноз погоди у Житомирі на вихідні

У суботу, 19 травня в Житомирі на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися. Вдень буде йти дощ. Зранку +15, ввечері +18.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам’ять праведного Іова Багатостраждального і мученика Дионісія. “На Денисів день велика роса – огіркам великий рід”. Рясна роса вказувала не лише на урожай огірків, але й на хорошу погоду, а відсутність роси передвіщає дощ.

У неділю, 20 травня похмура погода триматиметься до вечора. Вдень буде йти дощ, можливі грози, +18, +21.

Народний прогноз погоди: День памяті преподобного Іоанна Зедазнійського, мученика Фалалея і преподобного Ніла Сорського. Погоду в цей день визначає місяць: якщо він ріжками донизу – на тепло, а якщо червоний – на дощ. Якщо під час заходу сонячний диск був більше звичного і більш червоним, наступного дня можна очікувати вітряної погоди без дощу.

За матеріалами: Sinoptik.ua

Прогноз погоди у Житомирі на вихідні

Цими вихідними погода у Житомирі буде мінливою.

12 травня, у суботу, зустрічаючи нас безхмарним ранком погода зміниться вже в середині дня. Небо у Житомирі покриєтся хмарами, які протримаються до вечора. Без опадів.

Народний прогноз погоди: Це день пам’яті дев’яти мучеників Кизичеських. Мученики вважаються в народі як тлумачі сновидінь і захисники від віспи. 12 травня практикувався такий звичай: якщо опівдні вийти на дорогу і підставити обличчя теплому вітру, то “здоров’я прибавиться на цілий рік”. Наші пращури помітили, що ясний схід сонця у цей день обіцяє хороше літо.

13 травня, у неділю весь день буде хмарним. Майже весь час йтиме дощ, увечері на короткий час опади припиняться.

Народний прогноз погоди: 13 травня відзначається день пам’яті апостола Якова Заведієва. Наші пращури спостерігали за вечором і ніччю на Якова: теплий вечір і зоряна ніч пророкували грозове і тепле урожайне літо. На погоже літо вказував і ясний схід сонця.

За матеріалами: Sinoptik.ua