Шоу-програма від житомирської міліції: 400 самогонних апаратів “в хлам”

400 самогонних апаратів відправила на той світ (якщо він для них існує) житомирська міліція.

Акція показової страти хитромудрих механізмів гону домашньої горілочки відбулася сьогодні під Житомиром. На вулиці стояла спека, але перед самим початком невідворотнього, гримнув грім, небо затьмарилося і землю окропив дощ.

Було все по справжньому: дощ, пил, спека, ревіння мотора, скрегіт металу, який деформується.

Початок показової страти – тут:

Житомирська міліція стоїть на сторожі міцності родин жителів області, які потерпають, руйнуються через споживання громадянами самогону. Самогон – це зло, переконані у міліції, а зі злом треба боротися акціями показової страти. Щоб ефект був.

Яка ситуація з самогоноварінням на Житомирщині, знає начальник відділу профілактики правопорушень УМВС у в області Юрій Лебідь:

Репортер Житомира запитав спеціаліста з профілактики правопорушень як він розцінює інінціативу частини народних депутатів України узаконити на державному рівні самогоноваріння, якщо вироблений продукт використовуватиметься для домашнього вжитку, а не на продаж?

Юрій Лебідь негативно окреслює наслідки від можливої легалізації самогоноваріння в Україні. Каже, культура у наших людей не такому високому рівні, щоб давати їм такі права. Зараз боротьба з цим злом покладена, виключно, на плечі міліції. Але ж наслідки вживання самогону суспільством мають хвилювати усіх, адже це виродження нації.

Скільки трагедій стається у сім’ях на грунті алкоголізму? Скільки вбивств? Скільки сімей руйнується? Жарти-жартами, а проблема, дійсно, серйозна.

400 самогонних апаратів звезли сюди з усієї області

Тут і звичні нам бідони і балії і ванночки та миски. Все, для того щоб гнати вдома самогонку

А ось і сам кінцевий продукт. Понюхали – “жива” смердюча самогонка. Скоріше за усе – недогон якийсь…

Знищення самогонки відбувалося на очах близько сотні міліціонерів

Оператор обласного телебачення Сергій Бондаренко на передовій боротьби з алкоголізмом на Житомирщині

Треш

Житомирські журналісти стали свідками безкомпромісної боротьби з “зеленим змієм” народного виробництва

Дійшла черга і до самогонки

Юрій Лебідь каже, що мізерні штрафи за вчинення адмінправопорушення громадян не зупиняють

Тому було б набагато ефективніше у боротьбі з цим явищем, якби були підняті штрафи, щоб люди боялися втратити гроші. Бо фотографії показового знищення самогонних апаратів, якщо чесно, нікого не лякають.

Сергій Фещенко