Сьогодні в Житомирі проходить незалежне тестування

В Україні вже почалося зовнішнє незалежне оцінювання.

Перший іспит, який складатимуть абітурієнти, – це хімія, на нього реєструвалися 46 728 осіб. Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

“Для нинішніх випускників навчальний рік завершився. Позаду – підсумкові іспити у школі і випускний бал. А на цьому тижні починається найвідповідальніший етап у житті кожного абітурієнта – зовнішнє незалежне оцінювання. Перше тестування – 15 травня – буде з хімії. А останнє – 7 червня – з біології”, – сказала вона.

Зайцева додала, що цього року не було жодних проблем з організацією пунктів тестування або відбором персоналу.

За її словами, через велику кількість бажаючих скласти іспити з української мови та літератури, історії України і математики у нинішньому році ці предмети складатимуть у дві сесії. А ось іспанська і французька мови набрали найменшу кількість бажаючих.

“Що стосується всесвітньої історії, яку нинішнього року складатимуть вперше, то на неї реєструвалися 10 545 осіб”, – відзначила Зайцева.

Вона також завірила, що оголошення результатів ЗНО з усіх предметів відбудеться до 1 липня, тому вже наступного дня абітурієнти зможуть подавати документи у вищі навчальні заклади.

У разі виникнення сумнівів щодо об’єктивності результату оцінювання кожен учасник тестування має право подати апеляційну заяву. Її потрібно відправити за адресою центру протягом трьох днів з моменту офіційного оголошення результатів з відповідного предмету.

Джерело: ukrinform.ua